pátek 20. května 2016

Princip sušičky prádla

Podíváme se na to, jak sušičky prádla fungují. Obvykle stojí někde poblíž pračky, a slouží k tomu, abychom nemuseli doma od jara do podzimu zakopávat o sušák na prádlo, naše oblečení bylo měkké a nezmačkané i bez žehlení a jako bonus příjemně vonělo. Jak název napovídá, kondenzační sušičky využívají k sušení kondenzaci, tzn. Bývají dražší než ventilační sušičky , ale není potřeba kvůli nim dělat stavební úpravy.


Při přetížení sušičky dochází k tomu, že se prádlo jen roluje podél bubnu ve velké mokré kouli a vysušení trvá mnohem déle. Měkký filtr: slouží k zachycení prachu a kousků chomáčů u vzduchu, který vychází ze sušičky. Pro předejití požáru je. Není to pravda, protože pořízením správné sušičky nemusíte ztrácet drahocenný čas při věšení prádla , neutrácíte stále za nové sušáky, které vám potom překáží na každém kroku, není nutné trnout hrůzou, jestli prádlo.


V tomto článku sme si vysvetlili čo je sušička prádla , na akom princípe funguje, prečo je lepšie sušiť pomocou sušičky a nie na radiátoroch, prípadne sušiakoch a porovnali sme si rôzne typy sušičiek prádla. Teraz je už len na vašom uvážení, či sa rozhodnete investovať do tohto domáceho pomocníka, no my vám to. Kondenzační sušička – princip. K nejdůležitějším rozhodnutím při nákupu sušičky rozhodně patří volba typu.


Existují dvě základní varianty těchto spotřebičů lišící se podle principu, na kterém fungují – resp. Model sušičky prádla Siemens WT47W590CS má maximálnu kapacitu náplne až kg, čo úplne postačuje pre 4-člennú rodinu. Trieda sušenia B znamená, že sa zmestí do absolútneho priemeru medzi sušičkami rovnakej kategórie. Cyklus tepelného čerpadla tvoří odpařování, stlačování, kondenzace chladiva. Před nákupem se lze rozhodnout zpravidla mezi sušičkou ventilační a sušičkou kondenzační.


A právě kondenzační sušičky přináší další dilema k rozlousknutí. Sušiček na prádlo je více typů. Pokud si v dnešní uspěchané době hledáte ideálního pomocníka, který vám ušetří čas strávený údržbou prádla , pak je sušička prádla to nejlepší, co si můžete koupit. Chladicí kapalina se nachází ve výparníku (4) nejprve v tekutém stavu, přičemž teplota vlhkého vzduchu přicházejícího z bubnu (14) je vyšší než bod varu chladicí kapaliny.


Hack for Soap Scum Removal: Clean your shower and tub in less than minutes - Duration: 22:47. V sušičce prádla navíc nemusíte sušit pouze běžné prádlo. Stačí k vámi vybranému modelu sušičky dokoupit sušící koš, který se uvnitř, na rozdíl od bubnu, neotáčí. Hodí se tak k sušení bot, případně velmi jemných svetrů.


Problém nastáva až v prípade, ked si vyberiete nekvalitný model. Ten nám môže narobiť viacej starostí ako radosti. Aj preto sme zozbierali svetové rebríčky, testy sušičiek prádla , recenzie a hodnotenia užívateľov a vybrali sme tie najlepšie sušičky. Ak hľadáte odpovede na najčastejšie otázky, prípadne ak chcete nahliadnuť realite do očí a nevnímať sušičky prádla cez ružové okuliare, stačí prejsť pod tabuľku hodnotenia.


Zhrnuli sme pre vás pozitíva aj negatíva sušičiek, rovnako ako tipy, ako vychytať ich nedostatky. Vás požádat o radu při výběru sušičky prádla. Od sušičky očekávám na prvním místě to, že prádlo bude po vyndání suché tak, aby šlo ihned dát do skříně, tj. Vzhledem k tomu, že peru často tak by mohla být i nižší spotřeba energie. Z výrobců bych asi nejvíce.


Prádlo ze sušičky je stoprocentně čisté a ošetřené Zodpovězme si napřed otázku, jak vlastně sušení prádla v sušičce probíhá. Je to jednoduchý princip. Prádlo do ní uložíte, zvolíte si vhodný program a počkáte, až skončí. Prádlo se zatím v průběhu cyklu zbavuje vlhkosti a společně s ní i žmolků nebo.


Standardní program trvá 1minut (celkem má programů na různé tkaniny) a usuší kg prádla. Specifikem této sušičky jsou neprosklená dvířka a kondenzační filtr se samočistícím systémem. Jedná se o technologického nástupce, který v současnosti dominuje trhu se sušičkami od nejlevnějších modelů, až po ty nejsofistikovanější. Princip sušičky je stejný, kondenzát je zachycen a sveden do sběrné nádoby či do odpadního potrubí. Rozdíl je v technologii ohřevu vzduchu, kdy tepelné čerpadlo zbytkové teplo.


Počuli ste kedysi o sušičkách prádla , ale desí vás ich spotreba? Súčasné moderné kondenzačné sušičky na prádlo s tepelným čerpadlom vás v tomto prípade veľmi milo prekvapí. Sú finančne dostupné, majú vysokú účinnosť a čo je hlavné, oproti svojim predchodcom vďaka pokroku v technológii sú aj niekoľkonásobne.


Možná to na první pohled tak nevypadá, ale sušička prádla není vůbec složitý stroj. To lze částečně zmírnit sušením prádla přes noc s využitím nočního proudu a důsledným čištěním vodního filtru – se zaneseným filtrem má kondenzační sušička vyšší spotřebu energie. Chcete-li, aby se vám koupě sušičky prádla vyplatila, měla by kapacita sušení odpovídat potřebám vaší domácnosti. Běžně se tento parametr pohybuje od sedmi do devíti kilogramů, výjimečně dosahuje o něco nižších nebo naopak o něco vyšších hodnot.


Nesnažte se nikdy do sušičky nacpat více prádla , než je její.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky