pondělí 18. června 2018

Jablková povidla recept

Cukr dám podle chuti,přidám rum a míchám a smažím. Když se přichytávají,vypnu a ještě chvíli míchám. Pak dám horké do sklenic,zavíčkuju a otočím dnem vzhůru,když jsou chladnější,tak otočím a dám do špajzu. Pak přidáme kg cukru a ještě vaříme minut.


Jablková povidla - recept : Oloupaná a vyjadřincovaná jablka vaříme s trochou vody a octem asi minut. Tématické fráze: jablková povidla jablková povidla s octem jablkova povidla recept jablečná povidla bez míchání nejlepší jablková povidla jablková povidla bez míchání recept na jablková povidla jablečná povidla v troubě jablkové povidla jablecna povidla s octem povidla jablková jablkový povidla jablečná povidla bez.

Mléko s cukrem a pudinky uvaříme dle návodu do hustého pudinku, který odstavíme a ještě do horkého vmícháme máslo, které necháme mícháním volně a bez dalšího vaření rozpustit. Recept na domácí jablečná povidla. Jablečná povidla jsou tradičním produktem českých a moravských domácností. Některé moučníky – například kynuté záviny nebo české skládané koláče – jsou na jablečných povidlech přímo stavěné. Jak na jablková povidla bez cukru.


Zapneme troubu na 180°C. Jablka omyjeme a vykrájíme jadřince. Vložíme je do hrnce, posolíme, posypeme skořicí a dáme bez vody pod pokličku podusit do trouby nebo na sporák.


Povidla nemusí být jen švestková, zkuste i jablková.

Z této dávky jsem měla moc skleniček, koukněte na fotky. Určitě zkuste, já dělala dvě dávky a myslím, že mám vystaráno i na příští rok. Holky, dělám i hruškové povidla - jsou výborné ! Ta se může dát až když povidla používáte k plnění. A povidla peču v troubě, myslím že je tu už o tom psáno, nejdříve nechám přikryté a až se začnou dělat, odkryju, stlumím na minimum a peču třeba celé. Sterilování ovoce - tentokrát recept na chutná sladká povidla z jablek.


Druhý den jablka pozvolna dusíme dosklovita. Nakonec je ochutíme skořicí nebo trestí, nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme minut při teplotě C. Jiný recept na jablková povidla. Dobře vyzrálá, sladká jablka se na čtvrtky nakrájejí, oloupají, jader zbaví a dají na pekáč. Opravdoví gurmáni je pak ocení jako přílohu ke kachním prsíčkům nebo k aromatickým sýrům.


Roky ju robievam jednoduchšie, táto je luxusnejšia. Nemala som jablkový džem, ale vlastný hruškový s klinčekami. Tradičních receptech s dalšími tisíci lahůdek. Snídaně jako exploze chutí: Sendvič podle českého MasterChefa ochutnáte v Bageterii Boulevard. Módní návrhář a nadšený amatérský kuchař Pavel Berky připravil ve 12.


MasterChef Česko nejchutnější snídani ze všech a vysloužil si tak uvedení svého sendviče v Bageterii Boulevard v rámci limitované edice Specialité Du Chef. Mám za to, že povidla z jablíček sice musejí držet pěkně pohromadě, ale oproti švestkovým mohou být vláčnější. Byl u toho trochu jiný postup, pokrájet oloupaná jablka na kousky, dát do plastové nádoby, zasypat cukrem a zalít octem, nechat přikryté utěrkou hod.

Ten ocet z toho časem vyprchá a je to dobré k jakémukoliv použití. Je to pikantní, měla jsem tato jablková povidla ráda třeba na housku s máslem. A jak se pozná, že jsou povidla hotová?


Tak třeba kápněte hmotu na novinový papír, kapka povidel by neměla pustit vodu, která by papír promočila. Hotová horká povidla plňte do vyvařených sklenic, povrch uhlaďte, přelijte troškou rumu a ihned uzavřete. Takto vám vydrží i několik let v chladné místnosti.


Hruškovými povidly mažeme lívance a palačinky, rozvarem z hruškových povidel poléváme sladké knedlíky. Jablečná marmeláda není produktem, který by se v domácnostech v nějaké větší míře vyráběl. Hrušková povidla můžeme připravit bez přidání c. Jablečná marmeláda by ale mohla být tipem na poměrně rychlé a účelné zpracování třeba i jen tří čtyř kilogramů jablek, kterým by hrozila zkáza.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky