čtvrtek 2. února 2017

Štípací sekera

Je vybavena 3D povrchovou úpravou čepele a lehkým topůrkem. Snadno a jediným úderem s ní rozštípnete i tvrdší polena. Určena ke štípání středních a větších špalků. Záruka let po registraci.


Díky 3D povrchu se snadno drží a neklouže z ruky. Fiskars je perfektním společníkem při štípání dřeva. Konvexní profil čepele má za důsledek to, že je sekera méně náchylná k vyštípnutí. Pro běžnou práci na zahradě postačí střední štípací sekera. Potřebujeme-li občas naštípat polena, případně odsekat větší větve z pokácených stromů, bude se nám v domácnosti hodit štípací sekera v kategorie střední.


Do sortimentu nářadí patří sekery. Jsou to sekery camp FESTA, sekera FIBERGLASS FESTA, sekera HICKORY, kalač FESTA (plastová rukojeť), kalač AXE (dřevěná rukojeť), sekera štípací FESTA. Těžší štípací sekery mají i kg a více a také topůrko je delší. Lehké a robustní sklolaminátové topůrko za skvělou cenu na Lidl-shop.


Speciální geometrie ostří a povrchová úprava čepele je doplněná lehkým robustním topůrkem s dokonalým vyvážením. Lesnické a dřevorubecké potřeby Husqvarna, Fiskars, Oregon. Nakupte sekery, sapiny, lopatky, lesnická pásma, klíny i barvy pohodlně na jednom místě. Covid-Info - Pokud jste v den dodání v karanténě, je vaší povinností informovat dopravce. Domluvte se s doručovatelem na jiném možném termínu doručení.


V nabídce máme řady seker: Patriot a Levita. Sekery Levita mají hlavu z kované uhlíkové oceli potažené teflonem pro snadný průnik do dřeva, topůrko z kompozitu vyztuženého skelnými vlákny a pohodlnou rukojeť z měkčené protiskluzové termoplastické (TPR) gumy. Woodturning - Rough edge to a vase ! Potřebujete kvalitní štípací sekeru, která Vám skvěle padne do ruky? Aby Vám sekera přinesla co nejvíce užitku, musíte pečlivě zvážit její výběr.


Štípací sekera

Díky tenkému ostří a konkávnímu tvaru hlavy proniká sekera lehce do dřeva a dobře štípe. Je to nový model s perfektním vyvážením čepele a topůrka s vysokou rychlostí švihu. Díky většímu klínu na čepeli, se Vám snadněji rozevře dřevo a tím se pro Vás štípání dřeva stane zábavou.


Free Shipping Available. Běžná štípací sekera je nářadí středního rozměru, které najdeme u každého domu, kde se topí dřevem v kotli nebo krbu, a právě o těchto nástrojích bude v dalších podkapitolách řeč. Kalač je velká sekera s delším topůrkem, na němž je nasazená širší násada. Díky tomu po zaseknutí kalače do dřeva můžete.


Pomocí tohoto klínu jsem dřevo bez problémů s palicí rozštípál. Sekera štípací tubular Festa, 550g 1Kč. Délka dřevěné násady 43cm, hmotnost 20kg. Kladivo má stejně jako štípací sekera tenké ostří a velkou konkávní hlavu.


Hodí se na štípání velkých a sukovitých kusů dřeva. Váha hlavy a silná zadní část se šikmými hranami se hodí dobře na zatloukání klínu při štípání dřeva. Tvrzená ocel, výborná ergonomie používání a vhodnost pro střední až velké průměry. Patriot XL: Největší z řady seker německé značky Patriot má příznačné označení XL Profi.


Při práci oceníte mimo jiné pevné spojení hlavy s topůrkem a šikovný metr na zadní části topůrka - s ním můžete odměřit polínka tak, aby se bez problémů vešla do kamen nebo krbu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky