pondělí 7. srpna 2017

Nejlepší presovač

Nádobka – nejlepší variantou je nerezová konvička na mléko, díky které správně odhadnete dobu šlehání (upřesníme později). Teplota a objem – mléko by mělo být před šleháním vždy vychlazené, doporučuje se konvičku naplnit přibližně z poloviny. Nejlepší kávovary na trhu v kategoriích: automatické, pákové a kapslové kávovary.


Poraďte jaký je nejlepší espresso kávovar ( presovač ). Tyto typy konvic jsou doporučovány i baristy, kteří zastávají názor, že se jedná o nejlepší variantu přípravy kvalitní domácí kávy, která je nenáročná a bude vás i bavit.

Cena konvic je od 4Kč – 8Kč, záleží především na velikosti konvice. V dnešní době kávovar nesmí chybět v domácnosti žádného milovníka kávy. Za dobrou kávou už nemusíte chodit do kavárny.


I když atmosféru kaváren nevynahradí ani ten nejlepší domácí kávovar, to přiznáváme. Připravit dobrou kávu může být pořádný oříšek. Kávu namlít, upěchovat, správně připravit.


Pokud tyto postupy ovládáte, nebo chcete s přípravou experimentovat, jistě oceníte kvalitní pákový kávovar, který vám poskytne nejlepší podmínky pro rituál plný vůně a chuti.

Jestliže tedy hledáte vynikající vlastnosti a provedení bez ohledu na cenu, právě tento model může být vašim vysněným favoritem. Značnou výhodou je perfektní chuť kávy, která si v ničem nezadá s nápoji dostupnými v kavárnách. Nejlepší espresovače mají možnost nastavení jemnosti mletí kávy.


Pákové espresovače se ovládají manuálně a nemají zásobník na kávu. Tu pokaždé musíte nasypat na sítko umístěné ve speciálním držáku, který se nasazuje na kávovar. Nejlepší kávu získáte jednoznačně z automatických a pákových kávovarů, ty kapslové poněkud zaostávají. Ale jinak závisí kvalita kávy také na značce (například nejlepší espresso bývá z kapslových kávovarů Nespresso) a ceně přístroje. Tedy v přeneseném slova smyslu i na jeho kvalitě.


Recenze, test a jak vybrat nejlepší automatický kávovar s mlýnkem, na kapsle (překapávač, presovač ). Presovač se zabudovaným mlýnkem? Pohodlná, ale špatná volba. Petra Veselá, dvojnásobná mistryně České republiky v přípravě kávy, autorka Knihy o kávě a pořadatelka kávových kurzů, poskytla on-line deníku TÝDEN.


CZ rozhovor, ve kterém radí, jak najít nejlepší kávovar a jakým typům je nejlepší se obloukem vyhnout. Hledáte-li kvalitní presovač pro domácnost nebo do kavárny, budete se rozhodovat, zda vzít automatický nebo pákový kávovar. Oba typy mají své plusy a mínusy.


Pákový presovač vyžaduje více zručnosti, zkušeností a pozitivní vztah k celému procesu přípravy kávy.

Kávovar má dále praktickou funkci OneTouch Spumatore, pasivní ohřívání šálků a snadno nastavitelnou intenzitu kávy a teplotu kávy ve třech stupních. Oproti automatickému kávovaru lze použít jen mletou kávu nebo E. Pokud se rozhodnete pro tento typ přístroje, počítejte s tím, že se jedná o presovač na kávu ale už mletou. Veškerou přípravu vašeho oblíbeného nápoje tedy budete muset obstarat vy a přístroj vám jej pouze uvaří.


U tohoto typu byste marně hledali zásobník na kávu, proto pokaždé, když si budete chtít uvařit šálek. Ideální je do míst, kde se káva pije opravdu ve velkém (kanceláře, recepce, provozy, atd.). U těchto kávovarů si pohlídejte, aby bylo možné nastavit výšku výpusti kávy (ten zobáček, ze kterého teče káva do šálku), vyhnete se pak problémům s velikostí šálků, které pod nenastavitelnou výpust nemusí jít umístit. Kávovary s pamětí – pamatují si nastavené množství kávy, mléka a mléčné pěny a připraví ji stiskem jediného tlačítka.


Funkce pro snadnou údržbu. Vypít si dobrý šálek kávy, respektive espressa, aniž byste za ním museli jít do kavárny či restaurace, není v dnešní době všelijakých kuchyňských robotů a pomocníků žádný problém.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky