středa 20. května 2015

Domácí sýr z tvarohu

Snazšímu vyklopení sýra z pevné formy (miska, hrneček) pomůžeme tím, že si formu vyložíme potravinářskou folií, nebo použijeme silikonovou formu, která je pružná a sýr z ní jde vyklopit velice snadno. Polotvrdý domácí sýr z tvarohu podáváme s chlebem či pečivem podle chuti. Tento zajímavý recept jsem objevila na jednom zahraničním serveru. Velmi mě zaujal, a tak jsem ho hned vyzkoušela.


Takto připravený sýr je opravdu velmi povedený a výborně chutná. Základní domácí výrobek si sami můžete dochutit např.

Domácí sýr-z tvarohu recepty, které budete milovat. Jemný domácí sýr z tvarohu - recept, návod na uvaření Na této stránce pro vás vyhledáme všechny recepty na: Jemný domácí sýr z tvarohu. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty.


Sýr se dá připravovat ve větším i menším množství, zde předkládám rozpis na sýr z jednoho plnotučného tvarohu (250g). Výsledkem je malý bochníček sýra s hmotností přes 200g. Toto množství mi připadá přiměřené jako testovací, když nevíte, zda vám sýr bude chutnat.


Jak udělat domácí sýr z mléka a tvarohu ? Domácí je domácí a tenhle polotvrdý domácí sýr si určitě zamilujete na první ochutnání - stejně jako Láďa Hruška.

Navíc při přípravě získáte syrovátku, kterou můžete třeba hned vypít a prospět tak svému zdraví. Stane se z něj opravdu tavený mazací sýr. Připadala jsem si jako kouzelník.


Pokud nesníme sýr hne tak ho skladujeme přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budeme mít amarouna, ale to dělají normální sýry také. Domácí tavený sýr je výborný s uzenou šunkou, sýrem, nivou, pažitkou, prostě s tím, co máme rádi. Tvaroh dáme do misky, vidličkou rozmačkáme a osolíme. Přidáme lžičku sody, pořádně promícháme a necháme minut odležet.


Ale asi to bylo tím špatným poměrem mlíka a tvarohu. Podle komentářů by měl být hodně tvrdý. Sýr jsem ochutila jen solí.


Jen nepoužívejte trvanlivé a odtučněné, radí Smolová. Kdo vyrábí sýr z trvanlivého mléka, měl by v průběhu výroby dodat chlorid vápenatý, ten se během pasterizace vysráží, při výrobě sýru ale zvyšuje sýřitelnost mléka. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Lepší je stejně udělat si tavený sýr doma z tvarohu a přísad podle své chuti.


Do prodávaných tavených sýrů se totiž přidávají různé druhy tavících solí a dále konzervantů, aby sýr déle vydržel. Marsí,prosím Vás,mohla by jste mi přesněji popsat jak vyrábíte ten Váš sýr z toho tvarohu ? Jaký tvaroh,na jak dlouho uložit atp. Tvaroh promíchejte se solí, paprikou, kmínem a pivem.

Pivo přilévejte postupně, aby tvaroh příliš nezřídl – měl by mít konzistenci hustého krému. Dejte do misky, kterou lze přiklopit dezertním talířkem, nebo do uzavíratelné sklenice se širokým hrdlem. Oba agenti zajistí dostatek bakterií mléčného kvašení, aby se vám zanedlouho na lince objevil sýr.


Doma jíme hlavně žervé a tvarohové sýry, sem tam se vyskytne tvrdý sýr nebo syreček. O tom, že bych vyráběla něco z toho doma, jsem si zatím jenom četla. Koho výroba sýrů láká a má mléka a. Z domácí výroby sýru, a natož camembertu, má spoustu lidí respekt. Mnoho lidí ani nenapadne, že by to vůbec mohlo jít. Recept na hrudkový sýr.


Máte rádi halušky s brynzou?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky