středa 13. května 2015

Bezlepkovy chleb

Bezlepkový chlieb nie vždy chutí. Ak nemáte na výber a lepok je váš úhlavný nepriateľ, naučte sa, ako sa vyhnúť bezlepkovým „bezchutinám“, a vezmite veci do vlastných rúk. S týmito tipmi sa vám chlieb určite podarí.


Recept na chleba vhodný pro bezlepkovou dietu. Podáváme k hustým zeleninovým polévkám nebo k dušeným masům se zeleninou. Není nad to si vykouzlit domácí bezlepkový chléb.

Zastávám názoru, že by ve zdravém jídelníčku měl chléb být. Pokud máš pravidelně zdravý pohyb, tak ti bezlepkový chléb nemůže ublížit. S bezlepkovým pečivem je problém.


To ví každý celiak, tedy člověk, který musí držet bezlepkovou dietu. Pečivo je drahé a ne každé, které koupíte v obchodě, chutná dobře. Proto pro vás máme tip na vyzkoušený výborný bezlepkový chléb.


Následně vezmeme spodní vysoký díl od remosky (používáme od Remoska Original), vymažeme jej olejem a dáme do něj těsto. Nejlepší je nahradit vodu silným černým čajem, který necháme vychladnout.

Smícháme lehce zahřáté mléko, cukr, trošku mouky a kvasnice a necháme vzejít kvásek. Chléb, rohlíky a další podobné pečivou jsou u nás považovány za základ jídelníčku. A to se pro většinu lidí nezmění ani po přechodu na bezlepkovou dietu.


Připravili jsem si pro vás trochu teorie, ale hlavně praxe k problematice nákupu a pečení chutného bezlepkového chleba. Vláčná a pevná struktura. Náš chléb má pevnou a vláčnou strukturu velice podobnou klasickému žitnému kváskovému chlebu.


Chleb pecu casto, je moc dobry a hlavne zdravy. Jen nevim proc - mam jej vic mokry i kdyz davam mene vody. A nemam takovou nadychanou strukturu. Nejraději používám rýžovou a kukuřičnou mouku 1:1.


Doporučuji použít polohrubé, s hladkými moukami se hůře pracuje. Proto jsem se vydala i touto cestou, abych pomohla těm, kdo tuto dietu potřebují. Holky, prosím Vás nemáte tam ještěněkdo recepty na bezlepkovou dietu? Vyzkoušejte recept na skvělý domácí chléb vhodný pro bezlepkovou dietu.


Po opravdu hodně pokusech umím konečně opravdu dobrý bezlepkový chleba. Zavrhl jsem pekárnu na chléb kde jsem pekl tři roky a dnes peču všechna bezlepková těsta výhradně v troubě. V tomto článku bych se ráda zaměřila na základní zásady týkající se bezlepkového pečení chleba.


Existují totiž rozdíly oproti výrobě chleba klasického, se kterými je dobré se raději seznámit dříve než metodou pokus–omyl.

Rodina ma celý život posmeľovala, aby som si dala poriadne z chleba. Veď som stále taká chudá a nepriberám. Bolesti hlavy až migrény sa stali bežné, prestali ich riešiť. Pamatujeme na všechny, kteří musí vynechat ze svého jídelníčku lepek. Právě pro Vás je tu bezlepkové pečivo a chléb, které máte ihned k dispozici - buď již hotové, nebo jako polotovary k dopečení.


Domácí pečení chlebů se těší stále větší oblibě. Ani celiaci nezůstávají o tuto aktivitu ochuzeni. V naší nabídce si vyberete ze tří druhů bezlepkových chlebů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky