čtvrtek 21. března 2019

Chladící výkon

Chladící výkon znamená, jak studený vzduch z klimatizace fouká. Naopak vzduchový výkon vyjadřuje, jak rychle, tj. Obecně se jedná o veličinu, která nám udává tepelný tok zařízení potřebný k ochlazení vzduchu.


Nejčastěji najdeme u zařízení chladící výkon vyjádřený v. Povíme vám, jak rychle a snadno vypočítat potřebný chladící výkon.

Z důvodu nařízené celostátní karantény, způsobené COVID-1 jsme dočasně pozastavili osobní odběry a návštěvy zákaznického oddělení. Vyplňte předpřipravená pole dle vámi požadovaných parametrů a získáte celkový doporučený chladicí výkon klimatizace pro daný objekt nebo místnost. Rozměry místnosti Tyto údaje nejsou potřeba pro výpocet, slouží jen jako pomůcka pro Vás.


Celkový chladící výkon = W. Existuje základní vzorec: Každý krychlový metr prostorového objemu vyžaduje chladicí výkon watt. Podle tohoto základního pravidla lze rychle a jednoduše zjistit potřebný chladicí výkon , jak bylo vypočteno níže na příkladu prostoru s půdorysnou plochou m² a výškou. Maximální hlučnost dBA.

Chladicí zařízení je specializované technické zařízení (stroj nebo přístroj) určené pro chlazení (ochlazování), což znamená úmyslné snižování teploty v nějakém uzavřeném prostoru odvodem tepla mimo chlazený prostor nebo předmět. Nejobvyklejší volbou a skvělým kompromisem jsou lednice kombinované, které mají oproti monoklimatickým jak chladící , tak i mrazící část. Vůči americkým lednicím sice neposkytují tolik vnitřního prostoru, ale pro běžnou domácnost postačují. Chladicí systém spalovacího motoru zajišťuje odvod nadbytečného tepla, které vzniká při běhu spalovacího motoru. Při vysokých teplotách by mohlo dojít k poškození motoru (trhání mazacího filmu, zapékání ventilů).


Primární a sekundární okruh je oddělen deskovým výměníkem v nerezovém provedení, který je společně s čerpadlem sekundárního okruhu umístěn v navazující a snadno přístupné výměníkové části chladicí věže. Chladící podložka C-TECH Zefyros se stylovým LED podsvícením v modré barvě je určena pro notebooky s velikostí do 13. Disponuje ventilátory o průměru 1mm, které poskytnou vysoký chladící výkon , čímž předejdou přehřátí a zpomalení vašeho zařízení. Na horní straně se nachází regulátor sloužící k. Otevřený chladicí trám má vyšší chladicí výkon než uzavřený, ale jeho nevýhodou je to, že nasává vzduch z prostoru nad podhledem, kde se hromadí prach a nečistoty a rovněž může dojít k nasávání částic akustické izolace umístěné v tomto prostoru. Princip činnosti trámu je patrný z obr.


Zaručujeme, že váš chladící produkt E. Pokud po sekundách nezaznamenáte žádný chladicí efekt, můžete produkty vrátit do dnů. Pak vám peníze vrátíme. Chceme, abyste byli schopni v teple žít a.

Chladicí výkon klimatizace se udává ve dvou jednotkách, a to BTU a kW, na energetickém štítku se uvádí v kW. BTU je v překladu britská termální jednotka a laicky řečeno udává množství tepla. U skutečného zařízení dochází při chlazení většinou ke kondenzaci vodních par a toto vázané teplo též snižuje chladicí výkon a celkové EER.


Na druhé straně u vzduchových systémů je chladicí výkon navýšen v případě přívodu venkovního vzduchu o nižší teplotě než vzduch vnitřní. Základním parametrem při výběru klimatizační jednotky je chladící i topný výkon. Při výběru je dobré si předem rozmyslet, k jakým účelům budeme klimatizaci potřebovat.


Díky modulární konstrukci jednotek je možné chladicí výkon stupňovat a lze jej zvýšit podle potřeby. Nebude-li tedy chladicí výkon 1W dostatečný, není třeba se vzdávat výhod termoelektrického chlazení. Bezproblémovou integrací několika samostatných jednotek vedle sebe může uživatel chladicí výkon snadno zvýšit. Výkonná termoelektrická chladicí zařízení lehké konstrukce pro klimatizaci řídicích a jiných malých skříní.


Klimatizace ROHNSON R-8Genius Wi-Fi bílá. Pro brzdný výkon je důležité udržovat brzdovou kapalinu v dobrém stavu. V tomto instruktážním videu se dozvíte, na co dávat pozor a jak správně vyměnit brzdovou kapalinu ve vozidle.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky