pondělí 11. února 2019

Skleněné baňky na baňkování

V kategorii Baňky na baňkování nabízíme baňky ze tří nejpoužívanějších materiálů. Klasické skleněné baňky se přikládají na tělo použitím zahřátého vzduchu, čímž se vytvoří podtlak. Skleněné baňky se přikládají na akupresurní body a reflexní místa na zádech. Pomocí skleněných masážních baněk lze zmírnit celulitidu, bolesti zad a kloubů.


Masážní baňky lze využít i při léčbě migrény, vysokého tlaku, zažívacích potížích nebo při menstruačních bolestech.

Baňkování je tradiční a účinná léčebná metoda. U nás najdete masivní skleněné baňky , plastové baňky i silikonové masážní baňky , které jsou vhodné pro maséry, ale i domácí baňkování. Jedná se v podstatě o vakuovou terapii , což znamená, že před přiložením baňky na kůži terapeut v baňce vyvolá podtlak (např. vyhořením kyslíku zapáleným smotkem vaty uvnitř baňky nebo tlakovou pumpou). Nejkvalitnější čínské baňky ! Výhodou klasických tlustostěnných baněk je jejich větší odolnost proti nárazu při pádu na zem.


Tlustostěnné baňky se tak snadno nerozpálí, proto obvykle nepopálí pacienta při přiložení na kůži. K těmto baňkám jsme pro Vás nechali namíchat kvalitní kávový olej na baňkování , který pomůže prokrvit pokožku a je pomáhá tak bojovat s celulitidou.

Dále si můžete vybrat sady plastových baněk s pumpičkou. A pro pravé fanjšmekry máme skleněné baňky z tenkostěnného skla české výroby. A s bolestí, ať už svalů, kloubů či páteře, dokáže baňkování skvěle zatočit. V naší nabídce najdete nejširší sortiment masážních a terapeutických baněk.


Při baňkování doporučujeme použít oleje, masážní krém nebo gel. Specializujeme se nejen na baňky a vybavení pro baňkování , ale i na vzdělávání. V našem školicím zařízení pořádáme kurzy se zaměřením na regeneraci organismu. Je také vyráběná z varného skla, a síla stěny se pohybuje kolem - mm.


Síla stěny je velmi důležitá pro tepelný efekt při baňkování. Na trhu najdete různé tvary a průměry. Sada baněk na baňkování většinou zahrnuje baňky s malým průměrem vstupního hrdla (ty jsou určeny především na paže, ramena a šíji) a s velkým průměrem (určeny na oblast trupu a stehen). Pokud chcete pracovat s baňkami ohňovými, pořiďte si skleněné baňky na. Dalšími pomůckami pro baňkování jsou skleněné baňky s gumový balónkem na odsávání vzduchu.


Ani s těmito baňkami osobní zkušenost nemám. Tento typ baněk je vhodný pro děti a klienty mající obavy z ohně. V současné době jsou nahrazovány plastovými vakuovými baňkami.

Způsoby baňkování Baňkovat se může přikládáním více baněk na konkrétní akupresurní body (akupunkturní či na reflexní místa na zádech pro konkrétní vnitřní orgány, které lze tímto způsobem stimulovat) nebo je také možné masírovat pomocí jedné baňky (s balonkem). Princip užití baněk se podobá metodě. Masírujeme záda, bederní oblast i šíji. Masáž provádíme většinou jednou až dvěmi baňkami. Nejčastěji používáme baňky skleněné.


S těmi se projíždí po partii tak, aby se nedostal do baňky vzduch. Pohybem baňky můžeme na klienta působit buď sedativně, nebo tonizačně (uvolníme, nebo povzbudíme). Stále jsou na trhu takzvané baňky ohňové, což jsou skleněné baňky silnostěnné nebo tenkostěnné různých tvarů a průměru vstupního hrdla (podle velikosti je dáno kde se dají aplikovat - malé průměry baněk jsou určeny především na paže, ramena, šíji, velké průměry na oblast trupu a stehen).


Vše se dělo těsně nad místem aplikace. Dnes se používají i baňky s ventilkem a podtlak se v nádobkách vytváří pomocí pumpy, která odsaje vzduch. Moderní baňky mohou být jak skleněné , tak gumové či silikonové.


Baňka ( baňky ), aplikované na těle ve kterých je podtlak, jsou ponechány přisáté - minut. Většina těch, kteří praktikují baňkování , však do dnes používá rohy a bambusové nebo skleněné nádobky. Gumové baňky se velmi dobře snášejí, jsou vhodné dokonce pro děti. Na začátku si musíme nachystat samozřejmě speciální skleněné baňky na baňkování , krém, vazelínu nebo i může stačit olivový olej, vatu, líh, vodu, špejli a zapalovač nebo zápalky. Tady jsou vhodné plastové nebo skleněné baňky.


Pokožku, na kterou budeme baňky přikládat, nejdříve pořádně omyjeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky