pondělí 7. května 2018

Domácí bezlepkový chléb

Domácí bezlepkový chléb

Formu s vykynutým těstem vložíme do trouby vyhřáté na 2°C a zprudka pečeme minut, pak teplotu snížíme na 1°C a dopékáme asi minut. Upečený chléb vyndáme z formy a necháme na mřížce vychladnout. Bezlepkový chleba podáváme podle chuti. V obchodech se zdravou výživou hotové pečivo koupíte, ale cena je obrovská a ne vždycky je pečivo chutné.


Koupíte toastový chléb , klasický chléb , rohlíky a dokonce i vánočku. Při troše cviku se vám však povede výborné domácí pečivo. Chce to jen mít ten správný, vyzkoušený recept. A ten pro vás dnes máme.


Tipy a recepty na domácí bezlepkový chléb z mouky značky Schär. Z těsta utvoříme bochánky a dáme na vymazaný plech nebo na pečící papír. Ještě chvíli necháme na plechu nakynout. Každá trouba peče jinak, tak je třeba chléb.


Domácí bezlepkový chléb

Chléb , rohlíky a další podobné pečivou jsou u nás považovány za základ jídelníčku. A to se pro většinu lidí nezmění ani po přechodu na bezlepkovou dietu. Připravili jsem si pro vás trochu teorie, ale hlavně praxe k problematice nákupu a pečení chutného bezlepkového chleba. Domácí bramborový chléb - Jedna z variant na chutný domácí chléb z hladké mouky, brambor a droždí.


Pokličkový chleba s olivami a škvarky - Pod pokličkou v troubě upečený chleba ochucený olivami a škvarky, ke konci pečení dopečený odklopený, pěkně dozlatova. Hrníčkový recept bez vážení! Co by si člověk počal bez chleba?


Upéct dobrý bezlepkový chléb není jednoduché, ale stačí mít dobrý recept a zvládne to každý. Než jsem ten svůj našla, tak jsem svými chleby mohla klidně rozbíjet i okna, jak byly tvrdé. Pak jsem na něj narazila a od té doby je můj nejoblíbenější.


Mouku nasypeme do mísy a přidáme vodu, droždí a olej. Vše hněteme, dobře zpracujeme směs do bochníku a necháme minut kynout. Pečeme minut v troubě na 180°. Jak na bezlepkový chléb.


Domácí pekárny nacházejí řadu příznivců zejména mezi celiaky. Ačkoliv je dnes bezlepkové pečivo už daleko dostupnější, stále je poměrně drahé a ve většině případů se setkáte spíše s vakuově balenými produkty než čerstvě upečeným chlebem. Pro méně zkušené majitele domácích.


Není nad to si vykouzlit domácí bezlepkový chléb. Zastávám názoru, že by ve zdravém jídelníčku měl chléb být. Pokud máš pravidelně zdravý pohyb, tak ti bezlepkový chléb nemůže ublížit. Dnes jsem našla tento recept a musím říct,ze lepší bezlepkovy chléb jsem nikdy neupekla.


Domácí bezlepkový chléb

Semínka udržují chléb vlhký, navíc dodáte tělu vlákninu, kvalitní tuky a minerální látky. Semínka můžete použít jakákoliv jiná (chia, slunečnice, dýně, apod.). Z nakynuté směsi si odeberte cca 100ml (asi - lžíce) na příští chléb ! Domácí bezlepkový chléb z pekárny smes na chleba recepty, které budete milovat. V našem hledáčku tentokrát skončily ty nejlepší domácí pekárny, které se na trhu objevují.


Zohlednili jsme objem pekárny, tzn. Mrkněte se, co jsme si pro Vás připravili na poli bezlepku! V tomto bloku najdete nově přidané lokality, informace ze světa bezlepkového cestování, ale také tipy na nějaká dobrá bezlepková jídla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky