pondělí 26. června 2017

Pečená povidla

Roky mi leží v žaludku PEČENÁ povidla (obecně) Do sušírny se mi nevešla poslední bedna trnek (pološvestka Čačanská rodná - ideální na sušení i na povidla ) tak jsem si prošel pár rcp a vybral si tento, protože se surovina zpracovává bez odležení. Zda jsou povidla hotová poznáme, že směs zhoustne. Pak pekáč vyjmeme z trouby, vlijeme rum, promícháme a ještě horkými povidly naplníme šroubovací sklenice. Pak horká pečená švestková povidla jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru.


Nahoru dám ještě malou lžičku rumu (jako konzervant), a to i přesto, že už tam rum je.

Po otočení přikrývám dekou nebo ručníkem, aby povidla byla déle v teple. Jemně kořeněná chuť, tmavá barva a typická vůně vás vrátí do dětství. Vynikající povidla , která nemá žádnou konkurenci.


Už jsem je vařila vícekrát, zásoby z minulého roku se minuly a nyní přišel znovu čas na výrobu této sladké pochoutky, kterou plním domácí buchty, pirohy, jen tak si je zvyknu i natřít na chlebíček. Jediné, co vám zabere čas při příprave je čištění švestek. O ostatní se postará pouze samotná trouba a vy.


Zkušíme, jestli povidla mají správnou konzistenci (kápneme je na studený talířek - kapka by měla po chvíli ztuhnout), případně přidáme lžičku až dvě kyseliny citronové.

Naplníme do do sklenic (toto množství je na sklenice 370ml) a otočíme dnem vzhůru. Doporučují vyšší pekáček, klasický plech je na toto. V kuchyni vždy otevřeno. Můžete je dát na smažené bramborové placky, přidat k pečenému kachnímu prsu, naplnit povidly rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó… Možností je neskutečně mnoho, ale základem jsou poctivá povidla. Vyzkoušejte je podle následujícího receptu.


Tématické fráze: švestková povidla z trouby švestková povidla v troubě hrušková povidla v troubě domácí švestková povidla v troubě vaření povidel v troubě pečená hrušková povidla švestkové povidla v troubě pečená povidla bez míchání povidla vaření povidel pečené švestky v troubě recept na svestkova povidla v. Povidla používáme na koláče, vdolky, palačinky, do buchet. Dají se i lehce zavařit do sklenic a použít, kdy se nám zlíbí. Pro ty, kteří jsou na tom podobně, tu mám bleskový recept na pečená povidla. A nebyla bych to já, kdybych opět trošku nepozměnila recept, aby byl „zdravější.


Takže tyto pečená povidla nejenže jsou hotová za hodinu bez jakéhokoliv míchání, ale ještě obsahují pouze cukru oproti běžným receptům. Povidla nesmíme promíchávat, necháme je v troubě svému osudu. Pečení můžete také přerušit a dopéct třeba na druhý den. Hotová povidla plníme do sterilních skleniček, uhladíme, přidáme lžičku slivovice nebo rumu a zavíčkujeme.


Zavařujeme na minut při °C.

Mléko s cukrem a pudinky uvaříme dle návodu do hustého pudinku, který odstavíme a ještě do horkého vmícháme máslo, které necháme mícháním volně a bez dalšího vaření rozpustit. Recept na švestková povidla pečená v troubě, která jsou rychle hotová bez dlouhého stání u plotny. Povidla jsou výborná do buchet, koláčů, na palačinky. Nepoužíváme žádné konzervanty ani jiné chemické látky. Pečená švestková povidla a jiné omáčky.


Ze švestek také vyrábíme švestkovou chilli omáčku, která se hodí. Z této dávky jsem měla dvě velké sklenice o objemu 7ml. Všem moc doporučuji, je to lahoda a už nikdy více nebudete kupovat!


Připravte si také domácí švestková povidla , podle tohoto receptu jsou opravdu jednoduchá a ta skvělá chuť vás na konci opravdu odmění. Do švestkových nedávám badyán. Je to nejjednodušší způsob, jak si připravit skvělá povidla.


Krok 5: Takto připravená povidla není třeba sterilovat, stačí rozdělit do vyčištěných skleniček. Tip: Každá trouba peče jinak, a proto je uvedený čas spíše orientační.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky