pátek 9. března 2018

Uchovávání potravin

Nejchladnější zónou pro skladování je mraznička. Teplota v ní klesá až na –°C a uchovává se zde mražená zelenina, ovoce, maso, zmrzlina a jiné zmrazené produkty. Jednotlivé druhy potravin je vhodné uchovávat v oddělených zásuvkách, pro maso a ryby by měla být vyhrazena spodní zásuvka. Konzervování je pravděpodobně to první, co vás napadne, když se řekne uchovávání potravin.


Jedná se o velice populární metodu, kterou dělají lidé po celém světě.

Konzervovat můžete jenom kyselou zeleninu – u zeleniny, která není kyselá, je tato metoda nebezpečná. Důležitou součástí je i kategorie uchovávání potravin. Ať už těch uvařených nebo jen koření a cukru. Hledáte tu nejzdravější metodu pro dlouhodobé uchování potravin ? Pro sušená jablka, hrušky, meruňky nebo houby nepotřebujete nic jiného, než dostatečnou cirkulaci vzduchu a čas, pak vám vydrží ve spíži v pevně uzavřené sklenici až tři roky. Navíc v nich zůstanou zachované skoro všechny vitamíny.


Opravdu nesnáším jídlo zabalené do papíru, zejména pak krájený salám nebo šunku.

Když to přinesete domů, je to mokré, hrozně to vypadá, a taky se to dřív zkazí. Při uchovávání potravin a jídel ve vacSy nádobách tento problém nehrozí. Připravena k vaší poctě už se nese žába v octě. Pamatujete na Hurvínka a jeho strašidýlka? Nakládání je další tradiční technika z disciplíny a také poslední z našeho seriálu o uchovávání potravin.


V předchozích třech článcích jsme se věnovali konzervaci, zmrazování a sušení potravin. Dnes si to dáme naopak. Uchovávání potravin – proč dodržovat správné zásady? Aby jídlo vydrželo co nejdéle kvalitní a bezpečné pro náš organismus, je důležité dodržovat správné zásady skladování potravin.


V opačném případě sebe a. Sada dóz Sada 3ks dóz na potraviny Lock z borosilikátového skla, plastové víko, objem 380ml, 630ml a 7ml. Vhodné na uchovávání a přenášení potravin , jsou 1 vzduchotěsné a tím zajišťují dlouhodobou čerstvost uchovávaných potravin a uchování vůně (aroma). ZDARMA dárky ke každému nákupu.


Každý měsíc nové slevové kampaně a dárkové akce k nejoblíbenějším produktům. Skladování a uchovávání potravin se řídí mnoha pravidly.

Jejich dodržování je přitom nesmírně důležité pro uchování chuti, aroma ale i samotné kvality potravin , která přímo ovlivňuje naše zdraví. Od té doby se zmrazování stalo jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších způsobů dlouhodobého uchovávání potravin i hotových pokrmů. Výhodou zmrazování čerstvých potravin je, že v nich do vysoké míry zůstanou zachovány hodnotné látky jako například vitaminy. Maglalena Vožická sdílí své zkušenosti svého pradědečka se skladováním potravin v krechtu.


Cílem předmětu „Technologie uchovávání potravin “ je obeznámit studenty s teorií a technologických postupech jednotlivých procesů ochrany surovin a potravin před mikrobiálními, chemickými a fyzikálními vlivy, což je základní předpoklad pro průmyslovou produkci zdravotně nezávadných, nutričně a organolepticky plně. Použití Vacuboxů se neomezí jen na dlouhodobé skladování potravin , dá se v nich uchovávat uvařené i rozpracované jídlo, čerstvé ovoce a zelenina, pečivo, zákusky, obložené chlebíčky, suché plody apod. Vůbec jednou z nejdůležitějších vlastností potravin je jejich čerstvost a zdravotní nezávadnost. Vlastnosti Vacuboxů je předurčují k použití na výletech, dovolených, ke stravování v zaměstnání, uchovávání.


Pomohou Vám, tak uspořádat kuchyni do pořádku a všechno bude mít své místo. Domácí úschovna CleverPod za vás převezme dovoz potravin. Průměrná nákupní cesta trvá minut. Vynásobte to průměrem výletu za týden a průměrný člověk tráví ročně více než hodin n.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky