čtvrtek 30. března 2017

Sušení prádla

Tipy a rady na sušení prádla v sušičce. Sušení prádla v sušičce může být zpočátku jedna velká neznámá. Co sušit, jak sušit, aby se prádlo nemačkalo, jaký program zvolit pro jemné prádlo a na jaký program sušit džíny, aby nebyly po vyndání ze sušičky vlhké?


Při ultrazvukovém sušení je voda odvedena z prádla pryč ve formě mikroskopických kapiček. Na rozdíl od sušení teplem, které vypaří pouze samotnou vodu, na sebe tímto způsobem kapky navážou i další látky, například zbytky pracího prášku.

Horký vzduch, který vzniká při sušení prádla v bubnu je přiváděný do výparníku a díky tomu se chladící kapalina odpařuje. Díky tomu ochlazení se vlhkost ve vzduchu kondenzuje, dostává se do sběrné nádobky (ta je umístěna v nejspodnější části přístroje) a z ní se odčerpává do kondenzační nádoby odkud ji po. Chcete-li, aby se vám koupě sušičky prádla vyplatila, měla by kapacita sušení odpovídat potřebám vaší domácnosti.


Běžně se tento parametr pohybuje od sedmi do devíti kilogramů, výjimečně dosahuje o něco nižších nebo naopak o něco vyšších hodnot. Pokud je přeškrtnutý, nesmí se prádlo sušit v bubnové sušičce. Se třemi čárkami musíte prádlo sušit pouze naplocho. Praktický pomocník při sušení prádla , venkovní sušák Blome Promo, má celkovou délku šňůr 50m a nabízí tak místo na sušení až praček prádla.


Jeho pevná hliníková konstrukce je odolná proti korozi a vlivům počasí.

Vybírejte si Sušáky na prádlo podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. Problémem může být rozdílná kapacita bubnu pro praní a sušení , například kg prádla vypere, ale jen kg usuší. Kombinované sušičky pracují na principu odvodu kondenzátu do zásobníku, nejsou tedy nutné žádné úpravy, neboť přístroj zapojíte stejně jako klasickou samostatnou pračku.


Sušička prádla nahradí žehličku. Je pravda, že sušák na prádlo, plný tuhý zmrzlých oděvů, se zdá být opravdu něco zvláštního, a tak mnoho lidí jen zakroutí úžasem. Tajemství se nazývá sublimace. Pokud se teploměr dostane pod bod mrazu, prádlo nejdříve.


Díky sušení v sušičce se prádlo zbaví pylů a dalších alergenů. Všechny dobré sušičky mívají speciální „žehlící“ programy, které vám žehlení usnadní, nebo jej ani nebudete potřebovat. Nákup dobré sušičky prádla není nejlevnější investicí. Proto je dobré si vše řádně promyslet.


Většinu prádla ze sušičky nemusíte vůbec žehlit. Jednoduše jej složíte a uklidíte. Prádlo je jemné a voňavé i bez použití aviváže během praní. Toto je skvělá zpráva pro alergiky. Z prádla se během sušení odstraní žmolky, chlupy a vlasy.


Pokud máte domácího mazlíčka, budete nadšeni.

Aby Vás věšení prádla na sušék bavilo, je potřeba pořídit si takový, který odpovídá Vašim představám a možnostem. Při praní prádla , které pak dáte do sušičky, nemusíte používat aviváž, protože i tak se nadýchá a změkčí. Pokud si bez aviváže nedovedete praní představit, pak rozhodně dodržujte dávkování doporučené výrobcem.


Bohužel mnoho lidí má tendenci dávkovat změkčující přípravky ve větší míře, než je. Při sušení se odstraní žmolky, chlupy a vlasy. Mnoho sušiček nabízí program osvěžení prádla , kterým zbavíte oblečení zápachu z cigaretového kouře nebo zatuchliny po uložení sezonních oděvů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky