čtvrtek 16. března 2017

Formy na pryskyřici

FORMY , pro křišťálovou pryskyřici i jiné materiály DVD kurz výroby silikonových forem. Aby vytvrzený odlitek z pryskyřice nebyl na povrchu lepkavý musí se poslední nalitá vrstva pryskyřice u horní (licí) části formy překrýt fólií. A to tak, že fólie překryjete pryskyřici tak, aby dokonale pokryla celý povrch. Tím dosáhneme toho, že se pryskyřice uvnitř formy vytvrzuje bez kontaktu s kyslíkem a odlitek po.


Formy na pryskyřici známe jako silikonové formy na pryskyřici. Pružný silikonový materiál drží tvar při odlévání a vytvrzená průhledná pryskyřice jde snadno vyloupnout.

Kvalita formy na lití pryskyřice určuje, jaký povrch bude odlitý předmět mít. Silikonové formy na pryskyřici nabízí celou řadu tvarů, misek a dóz. Formy na křišťálovou pryskyřici nabízíme například ve tvaru popelníku či krystalu. Formy pro licí pryskyřice jsou vyrobené ze silikonu, který je absolutně nepřilnavý.


Pro dokonalý tvar se vyplatí používat formy na šperky z pryskyřice. Prodloužíte tak životnost formy a odlitek snadněji z formy vyjmete. Silikonová forma na pryskyrici může být řešena jednotlivě nebo jako sada například různých velikostí.


Výsledek bude perfektní. Formy na šperky z pryskyřice pomohou začátečníkům i zkušeným tvůrcům.

Pryskyřici obarvíme několika kapkami barvy na sklo, vyzkoušené máme čiré nebo opakní barvy na sklo Vitrail, dobře promícháme a odléváme běžným způsobem. U vytváření vlastních barevných odstínů si musíme dát pozor, abychom přidáním barvy příliš nenarušili poměr pryskyřice a tvrdidla. Pokud by se tak stalo a. Vyberte si z naší nabídky plastových forem na odlévání.


Naleznete zde spoustu vzorů a také dva druhy odlévacích forem. Podle vaší potřeby si můžete vybrat pevnou či pružnou formu. Formy většinou obsahují několik motivů, na odlévání doporučujme hmotu reliefco, se kterou máme výborné zkušenosti. NAŠE POBOČKY JSOU AKTUÁLNĚ OTEVŘENÉ VE ZKRÁCENÉ. Se silikonovými formami na pryskyřici se navíc výborně pracuje, jsou absolutně nepřilnavé k licí pryskyřici.


Forma 21x2Svatební motivy, čísla. Flexibilní PVC forma pro odlévání tvarů. Možno použít k odlévání sádry, keramických prášků, křišťálové pryskyřice a mýdlové hmoty. Pryskyřici lze přibarvovat tónovacími barvami nebo lakovat autospreji a pod.


Crystal’Diamond a pomůcky na míchání něco hezkého co do pryskyřice zalijete, v návodu jsou to peříčka s kapkou barev do pryskyřice smirkový papír. Lepicí pásku si rozstříhejte na malé proužky. Pásek papíru přiložte ke hraně do vnitřní strany vykrajovátka ( na tupé straně).


Potřebujete rychle poradit? Leštící pasta na pryskyřici PourArt je skvělým pomocníkem na finální leštění pryskyřice. Hodí se na předleštění i doleštění pryskyřice.

Leštění - epoxidová pryskyřice vyžaduje určitou praxi. Epoxydová pryskyřice představuje tvárný materiál, proto ji leštidlem na pryskyřici můžete dodat vysoký lesk. Nevím, na kolik jsou k sehnání u nás, já je kupuji přes wish. Kulička se mi doma nepovedla vyrobit.


Hmota na formy je dost silná a kuličku mi pak nešlo vyndavat. Přímo pampelišku, která mě také fascinuje, ještě vyzkoušenu. Velikost formy je cca 28xmm,vnitřní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky