čtvrtek 13. dubna 2017

Kolumbijská káva

Zrna z jednotlivých farem vysoko v horách se svážejí často prostřednictvím jednotlivých terénních automobilů, jelikož tato místa nejsou pro větší dodávky. Jednotlivé chuťové tóny se liší podle mikroklimat regionů – od sladkých ořechových a čokoládových až po květinové či ovocné. Kolumbijská káva proslula plným tělem, čistou aciditou a bohatou chutí. Kávy z Kolumbie právem patří k nejoblíbenějším v naší nabídce.


ARABICA Columbia Supremo je káva latinskoamerického původu. Tato káva ukrývá jemný podtext karamelu, který pomalu doznívá ještě několik okamžiků po vypití šálku.

Pěstování kávy v Kolumbii pomáhají dokonalé podmínky, vulkanické půdy a dostatek srážek. Kolumbijska kava je znana daleč naokoli kot najboljša kava na svetu. Zakaj je kolumbijska kava tako dobra?


Kako sploh pridemo od neke rastline pa vse do prave kave, ki jo lahko popijemo? In konec koncev, kakšno kavo pijejo Kolumbijci? Vsa ta vprašanja so se nama porajala, zato sva. Kolumbie je druhým největším producentem kávy (hned po Brazílii).


Tato bezkofeinová káva je vyrobena tzv.

Jde o velmi efektivní a přitom nechemický způsob, jak z kávy odstranit kofein, přičemž si káva zachová všechny své charakteristiky. Principem této poměrně drahé metody je namáčení zrn ve vodě, která však s sebou strhává i část. Káva arabica, čerstvě pražená. FARC) a také drogovými kartely. Kolumbii omývají dva oceány, což v kombinaci s hornatým terénem dalo vzniknout unikátnímu prostředí s rozdílným mikroklimatem.


Sběr kolumbijské kávy je možný téměř nepřetržitě po celý rok. Dostatek vodních toků přispívá k častějšímu zpracování mokrou metodou, a tak se z Kolumbie stal největší vývozce jakostní kávy. Od té doby se Kolumbie stala třetím největším producentem kávy na světe. Díky hornatosti země a vulkanickým půdám, mají kávovníky skvělé podmínky pro svůj růst. Chuť této Jihoamerické suroviny je charakteristická svým vybalancovaným tělem, výrazným aroma a. Proto se i výsledná chuť této kávy může lehce lišit podle toho, z jakého regionu daná káva pochází.


Mnozí kávomilci ale tvrdí, že kolumbijská káva se vždy nese v tónech již zmíněné čokolády, vanilky, ovoce a karamelu. Správně připravená kolumbijská káva je uznávána jako jedna z nejlepších a chuťově vyvážených káv. K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pěstuje se v několika horských pásmech a sklízí se po celý rok.


Hausbrandt Gourmet - kg, zrnková káva.

Chuť je bohatá a smetanová s jemnou kyselostí. To co jsem obdržel neni brazilská káva arabica Santos. Chutná jak tuctová káva robusta.


Santos jsem několikrát už nakoupil v e-shopu Gresik. Ochutnejte a vybírejte zároveň ze širokého sortimentu kávového příslušenství.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky