čtvrtek 16. července 2015

Sušička prádla princip

Ventilační sušička odvádí páru z přístroje pryč. Kondenzační sušička je vybavena nádobkou, do které sbírá páru přeměněnou zpět na tekutinu. Té se říká kondenzát, protože pára kondenzuje. Oba typy mají své výhody i úskalí a je na vás, kterému dáte přednost.


Sušička prádla je domácí spotřebič, který slouží k vysušení vypraného prádla , popřípadě bot. Představuje tak rychlejší alternativu ke standardnímu sušení prádla na šňůře nebo na sušáku.

Přemýšlíte, že si pořídíte sušičku prádla a ušetříte si práci s věšením a žehlením svého oblečení? Pak jistě nebude na škodu zjistit, jak vlastně sušička funguje. Sušičky prádla si získávají stále více příznivců, přestože spousta lidí tvrdí, že je to zbytečné vyhazování peněz.


Není to pravda, protože pořízením správné sušičky nemusíte ztrácet drahocenný čas při věšení prádla , neutrácíte stále za nové sušáky, které vám potom překáží na každém kroku, není nutné trnout hrůzou, jestli prádlo. V tomto článku sme si vysvetlili čo je sušička prádla , na akom princípe funguje, prečo je lepšie sušiť pomocou sušičky a nie na radiátoroch, prípadne sušiakoch a porovnali sme si rôzne typy sušičiek prádla. Teraz je už len na vašom uvážení, či sa rozhodnete investovať do tohto domáceho pomocníka, no my vám to. Základním principem klasické kondenzační sušičky prádla jsou dva vzduchové okruhy - teplý a studený.


Teplý okruh je utěsněný a cirkuluje uvnitř sušičky. Ventilátor(1) zajištujě pohyb vzduchu zadní částí sušičky přes topnou spirálu(2) do bubnu.

Navíc – voda zachycená do zásobníků má nízkou tvrdost a tak nám kondenzační sušička může posloužit i jako zdroj vody do napařovací žehličky či k zalévání květin. K práci sušičky jsou potřeba nižší teploty a tím se dostáváme k ochraně textilií a přesto k vysoce efektivnímu sušení vloženého prádla. Cyklus tepelného čerpadla tvoří odpařování, stlačování, kondenzace chladiva. Pridajte k tomu veľmi nízku hlučnosť (dB) – prádlo bez problémov môžete sušiť v noci bez toho aby ste rušili susedov. Pokud jste ji nikdy neviděli v akci, jejími sušícími výsledky budete doslova nadšeni.


V rámci velkého testu se nám podařila vybrat nejlepší sušička prádla své cenové kategorie. Níže doporučujeme i návo jak sušičku správně vybrat. Sušička je opatřena rovněž i senzorem, který podle vlhkosti prádla umožní automatickou úpravu programu sušení. Nechybí ani možnost ovládání sušičky prostřednictvím mobilních zařízení přes Wi-Fi rozhraní. LG tedy opět nabízí vysokou kvalitu a vybavenost za více než přiměřenou cenu.


Jednak ne každý má prostor, na kterém by mohl vyprané prádlo sušit, a pak také ne každý má čas zdržovat se jeho věšením na šňůru nebo rozkládáním sušáků. Vo všeobecnosti k najviac úsporným sušičkám patrí kondenzačná sušička s tepelným čerpadlom. Kapacita bubna – Predstavuje maximálnu kapacitu oblečenia, ktorú dokáže sušička vysušiť počas jedného cyklu.


Hmotnosť bielizne je väčšinou – kg. Sušička nasaje vzduch, zohreje ho na vybranú teplotu a odstráni z bielizne vlhkosť. Potom nastáva chladiaca fáza, ktorá sa postará o to, aby bola bielizeň čo najmenej pokrčená. Sušička odvádza prebytočnú vodu a vzduch preč z rotačného bubna.


V prípade ventilačnej sušičky je para odvádzaná preč z prístroja.

Více informací o sušičkách Miele naleznete v přehledu zde. Sušička dokáže velmi šetrně vysušit velké množství prádla za velmi krátkou dobu. V současnosti se vyrábí kondenzační typ sušiček, jejichž princip spočívá v kondenzaci vody na páru, která vzniká sušením mokrého prádla , a jejího vylití ze zásobníku nebo přímého vyvedení do odpadu.


Sušičky prádla usnadňují domácí práce hlavně tím, že odpadá transport těžkého mokrého prádla do sušárny, a zkracují dobu sušení. Sušení prádla na sluníčku a na zelené louce se ale nevyrovnají a jejich provoz není nijak levný. I po důkladném odstřeďování zůstává v prádle. V sušičce prádla navíc nemusíte sušit pouze běžné prádlo.


Stačí k vámi vybranému modelu sušičky dokoupit sušící koš, který se uvnitř, na rozdíl od bubnu, neotáčí. Hodí se tak k sušení bot, případně velmi jemných svetrů. Princip kondenzační sušičky prádla. Možná to na první pohled tak nevypadá, ale sušička prádla není vůbec složitý stroj.


Odvětrávací sušička (neboli sušicka ventilační) suší prádlo tak, že je horký vzduch odváděn ven ze sušičky. Sušička s tepelným čerpadlem je aktuálně dominantním typem na trhu. Tepelné čerpadlo také zbytkové teplo využívá k dalšímu ohřevu studeného vzduchu a nedochází tak k úniku mimo zařízení. To má dopad jak na vyšší. Vyplatí se kondenzační sušička prádla s tepelným čerpadlem?


Elektřina Teplo Spotřebiče Investice Moderní technologie Sušičky prádla jsou energeticky náročné, v kombinaci s tepelným čerpadlem ale představují zajímavé a úsporné řešení. Případně vodu vypustí rovnou do odpadu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky