úterý 15. března 2016

Pre noční proud

Zde máte přehled kdykoliv k dispozici a pod kontrolou, aniž byste museli zadávat kód HDO (hromadného dálkového ovládání, tj. spínání vysokého a nízkého tarifu). VT, denní proud ) a nízkého tarifu (NT, noční proud ) se liší v závislosti na distributorovi, sazbě, ročním období či dnu v týdnu. Znáte časy zapnutí a vypnutí levnějšího nízkého tarifu ve vašem regionu? ON či PRE totiž neodebíráte jen v noci.


Kolik hodin nízkého tarifu mám? Délka nízkého tarifu je daná vaší distribuční sazbou. Levný proud , nebo taky levný tarif. Cena elektřiny v Nízkém tarifu, ve Vysokém tarifu (VT, NT, nočního proudu, denního proudu) v distribučních oblastech ČEZ, E. Kontakty na distributory elektrické energie. Kdy běží noční proud pro levnější odběr elektřiny?


Už dávno neplatí, že za proud , který odebereme mezi 22. Dnes střídání mezi lacinějším a dražším odběrem elektrické energie řídí. Aktuální časy spínání HDO naleznete na internetových stránkách společnosti PREdistribuce, a. Zde si jej můžete aktivovat. Moje PRE (záložka Moje odběrné místo). Přihlašovacím jménem je vždy Vaše zákaznické číslo (číslo obchodního partnera) nebo e-mailová adresa.


Pre noční proud

Při zadání e-mailu jako přihlašovacího jména rozlišujte malá a velká písmena. Informace o časech přepínání nízkého a vysokého tarifu. V distribuční síti PREdistribuce, a. Prahy a města Roztoky, momentálně neevidujeme žádnou poruchu ve vysílání signálu HDO. Odebíraly v pozdních večerních hodinách až do časného rána elektřinu za výhodnější cenu.


Přestože tento výraz zakořenil v našich končinách, oficiálně už noční proud jako takový neexistuje. Noční proud využívala v minulosti celá řada domácností. Naprostá většina z nás nyní pere i žehlí za stejné peníze.


Jaké jsou časy spínání HDO? Přečtěte si, jak funguje nízký tarif, neboli noční proud , a jak zjistit časy, kdy se u vás přepíná tarif z vysokého na nízký a naopak. Během nočních hodin mohli zákazníci odebírat elektřinu za nižší cenu než ve dne. Na odběru elektřiny je nejdražší centrální distribuční soustava, samotná elektrická energie vychází mnohdy levněji než zemní plyn.


Pokud vlastníte bojler, přímotop. HDO Časy nízkého tarifu ( noční proud ) Potřebujete vědět přesné časy spínání nízkého a vysokého tarifu? Protože nízký tarif částečně zasahuje do nočních hodin, je zvykem nadále používat označení „ noční proud “, i když pojem noční proud oficiálně již neexistuje.


Pre noční proud

Důvody k tomu jsou dva. Jednak pevně stanovená doba pro odběr levnější elektřiny už nevyhovuje zatížení sítě, a tak je nízký tarif v každém. PRE je tradičním a spolehlivým dodavatelem elektrické energie na území celé České republiky.


Spočítali jsme to na konkrétním příkladu pražské domácnosti. Kromě výpočtu konkrétních úspor se podíváme i na to, kdy nízký tarif PRE neboli noční proud můžete odebírat a jak nejrychleji zjistíte, jestli zrovna běží nízký nebo vysoký tarif. Tušíte, které distribuční sazby čerpání nočního proudu.


Ani noční proud nízká sazba není jediná sazba. Kromě klasického nočního proudu (hod v noci) existuje další dvoutarify, kde je doba nízkého tarifu ho hod i hod za den. S tím, že doba vysokého tarifu bývá rozdělena do ranní. Dnes je již rozprostřen do celého dne podle druhu sazby, kterou má odběratel elektrické energie.


Signál přepíná mezi VT (Vysoký Tarif) a NT (Nízký Tarif), který je lidově nazývaný „ noční proud “. Nízký tarif lze využívat až hodin za den. K příjmu signálu HDO slouží přijímač, který je v rozvaděči spolu s elektroměrem. Signál HDO je vysílán (modulován) na všech fázových vodičích z vn rozvodny. Taky díky slevě poptávka neustávala, ani když nebe patřilo souhvězdím.


Ale noční proud , znamenající výhodnou cenu energie, mohl zapříčinit opačný extrém. Kdyby obyvatelstvo republiky náhle zapnulo všechny elektrospotřebiče, napětí v rozvodné síti až nebezpečně poklesne. K přepínání mezi nízkým a vysokým tarifem dochází pomocí technologie Hromadného Dálkového Ovládání ().


Tento přístroj umožňuje distributorovi na dálku vysílat povely nebo signály za účelem zapínaní či vypínání spotřebičů. Existují pouze dva tarify, a mezi těmi přepíná buď HDO (který přepíná v časech tak jak je to výhodné pro dodavatele) anebo to obstarají hodiny, které přepínají tak, jak jsou nastavené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky