úterý 7. dubna 2020

Zavařování postup

Recepty na zavařování a nakládání - všechny potřebné suroviny, postup přípravy, více variant receptů, ze kterých můžete snadno vybrat ten pravý. U elektrické trouby nastavte režim ohřevu na horní i dolní topné těleso a teplotu dejte na 1°C. V našem článku vám kromě nich předáme i užitečné tipy. Věděli jste třeba, že se dá pohodlně zavařovat v myčce nádobí? Důležité je, sklenice na zavařování pořádně sterilizovat, to samé i víčka.


Jakmile jsou sklenice suché, vložte do nich vodorovně uzené klobásy.

Do sklenice vlijte pouze litru vody. Okraje sklenic zbavte mastnoty a pořádně víčka utáhněte. Vložit koment ář Zrušit odpověď na komentář.


Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit. Nabízím vám postup na zavařování , u něhož se obejdete bez zavařovacího hrnce a teploměru. Poradím vám, jak na to. Pokud budete zavařovat takto okurky, tak se nelekejte, že po vytažení z trouby b. Recept na zavařování okurek – postup přípravy, suroviny a více variant receptu Okurky se před zavařením důkladně očistí a připraví se lák dle zvoleného receptu.


Celé okurky, případně řezy, se pečlivě napěchují do čistých sklenic tak, by tam zbylo co nejméně místa.

Postup přípravy Připravte si zavařovací sklenice, které řádně sterilizujte. Mezitím si dejte vařit masový vývar – pokud budete zavařovat vepřové maso, použijte vývar vepřový – nechte vychladnout. Při menší úrodě je lepší zavařování okurek po sklenicích. Abych nemusela nálev schovávat, mám přesný rozpis na nálev na jednu litrovou sklenici: K okurkám narovnaným ve sklenici přidáme dcl octa, cukerínů, kuličky nového koření, hřebíčky, až kuliček celého pepře.


Libovolné ovoce nebo zeleninu přeberte, důkladně omyjte, očistěte a připravte na nakládání, to znamená například pokrájejte na menší kusy. Zavařování okurek v malém. Teď už se podíváme na konkrétní doporučení.


Začneme horkovzdušnou troubou. Zde jsou doporučovány nejvyšší teploty, proto je vhodné použit silnější vrstvu vlhkých novin, která ochrání zejména víčka před deformací. Postup zavařování Ahoj chci zavařovat hrušky a přesnídávky a nevím co je správný postup (hlavně ověřený, v loni nám všechny vykvasily). Když zaliju studenou vodou mám zavařovat do horké 90stupnů lázně, nebo do dtudené a postupně ohřívat.


V podstatě se jedná o běžnou sterilizaci - tudíž stejný postup , který se používá na zavařování ovoce nebo zeleniny. Jak na zavařování klobás ? Oproti běžnému zavařování máme ale u klobás a párků jednu velkou výhodu - složením laku na zavařování můžeme výrazně ( a to negativně i pozitivně) ovlivnit chuť. Jádra nasypeme do sklenic a zavíčkujeme. Sklenice musí být taky dobře vysušené.


Na ořechy by měla být nová víčka, která můžeme příště použít při zavařování různých kompotů. Jednoduchá, rychlá a chutná večeře nebo snadné řešení pro dovolenou na chalupě – to je zavařované maso. Jeho příprava nemusí být nijak složitá, přestože se recepty na zavařování masa do sklenic různí.

Ohříváním uzavřených sklenic ve vodě nebo páře dojde k uvaření a pasterizaci pokrmu. Zároveň je z nádoby vytlačen přebytečný vzduch, který se vlivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky