pátek 10. dubna 2020

Vakuové sušení

Vývěvy pro vakuovou destilaci a vakuové sušení jsou často používané ve farmaceutickém průmyslu, chemickém průmyslu, zpracování ropných látek a potravinářství. Provádění procesu pod vakuem je rychlejší a energeticky méně náročné než konvenční procesy. Zároveň se výrobek nepoškozuje vysokou teplotou.


Důkladně vysušuje hluboké otvory dílů s vysokou efektivností. Kontakt nyní Vakuová sušárna komorová Vakuová sušička využití mikrovlnné tehcnology, vakuové mikrovlnné technologie je rychlejší sušení technologie.

Může být vysokým podtlakem a pouze zahřeje materiál, netopí vys. Sušení potravin mrazem (lyofilizace) je založena na fyzikálním procesu sublimace: ve vakuu se voda mění z pevného (zmrzlého) stavu přímo na páru – led se odpařuje. Sušený výrobek je nejprve hluboce zmrazen při normálním tlaku, obvykle pomocí kryogenních zkapalněných plynů. Poté je výrobek vložen do vakua, takže.


Inteligentní topné panely pro ohřev, odpařování a vakuové sušení. Elektricky vyhřívané topné panely byly vyvinuty zejména pro aplikace vakuového sušení. Konstrukce panelů vychází ze specifických požadavků prostředí vakua s důrazem na optimální přenos tepla, použité materiály a vhodné elektronické součástky.

Hledáte kvalitní, funkční a trvanlivé mikrovlnné sušení , vakuové sušárny, sušení potravin, materiál Sušící zařízení k prodeji? Nasan průmysl se zabývá nabídkou online nakupování za konkurenční cenu zařízení dobře vybrané z různých kvalifikovaných zařízení. Sušicí stroje, které odstraňují zbytkovou vlhkost uvnitř obrobků po umytí. Sugino machine zahrnuje nejen sušičky, ale i procesní stroje, čisticí stroje a zařízení na posuzování čistoty.


Sugino obstarává celý výrobní proces od obrábění, čištění, sušení po kontrolu kvality. Jak název napovídá, kondenzační sušičky využívají k sušení kondenzaci, tzn. Bývají dražší než ventilační sušičky, ale není potřeba kvůli nim dělat stavební úpravy.


Dodáváme depoziční a analytické systémy, vakuové komory a technologie. Provádíme výpočty, simulace, konstrukční návrhy a řešíme výrobní dokumentaci. Zakázková výroba komponent a zařízení. Lyofilizace, též sušení mrazem nebo desikace je metoda sušení vlhkých materiálů. Využívá se při sušení potravin a záchraně archiválií, tedy knih a dokumentů, ale především ve farmaceutickém a biotechnologickém výzkumném a průmyslovém měřítku k výrobě kosmetických přípravků nebo medikamentů, např.


Celý rok jsme strávili s malým zkušebním lyofilizátorem a různě experimentovali s průběhem sušení a stále nic. Jídlo buďto nevysušené, nebo vysušené za dny, nebo zcvrklé jak rozinka. O X měsíců, desítky neúspěšných cyklů a stovky nepovedených jídel později to ale přišlo.

Sušení nebo koncentrace vzorků je nedílnou součástí téměř každé chemické laboratoře. Historicky k tomuto účelu sloužila rotační vakuová odparka, kterou postupně nahrazují technologicky vyspělejší rotační vakuové koncentrátory. Vakuové svářečky dokáží prodloužit trvanlivost uskladněných potravin až pětinásobně. Pracují na principu vysátí vzduchu ze speciálního sáčku (příp. dózy) a následného zatavení sáčku pevným svárem.


Suroviny jsou při tomto typu skladování vždy čerstvé a chutné. V případě zamrznutí vody v potrubí hrozí nebezpečí, že potrubí bude považováno za vysušené, protože tlak v potrubí bezprostředně po odstavení vakuové pumpy nebude vzrůstat. Zde jsou zdrojem podtlaku pro vakuové sušení.


Ve strojírenství je nutné obrobky zbavit vodní vlhkosti nebo vlhkosti z rozpouštědel, aby nezrezly. Pro tyto účely jsou určeny vakuové sušičky. Vakuové sušení je proces, který tuto vlhkost dokáže vysušit pomocí vakua. Svařování ve vakuu je tavný způsob spojování.


Vakuové lití zajišťuje dokonalé vyplnění formy a brání vzniku bublin v odlitku. Dalším druhem průmyslového využití vakua je lyofilizace , účinné vakuové sušení v procesu sublimace ledu při velmi nízkém tlaku, což je oproti běžnému sušení zahříváním mnohem méně energeticky náročné. Mějte pořádnou zásobu dóz pro uskladnění veškerých potravin.


Máme mnohaleté zkušenosti s aplikací vakuové techniky ( vakuové pece, vakuové napařovací a naprašovací aparatury, aparatury pro vakuové sušení a odplyňování materiálů, …) v nejrůznějších průmyslových oblastech (elektronický a elektrotechnický průmysl, optika, metalurgie, sklářský průmysl, …) v ČR i zahraničí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky