pondělí 22. srpna 2016

Damascénská ocel nože

Jedná se o ocel složenou z dvou druhů ocelí, což má několik výhod. Jedna výhoda je estetická - překládáním a skováním ocelí vzniká unikátní vzor a tak je každý nůž v podstatě originál. Další výhoda je čistě praktická. Zavírací nože , kapesní nože , nože s pevnou čepelí.


Co to je damascenská ocel : Damašková či damascenská ocel je materiál, který má vnitřní strukturu, kde se střídají vrstvy dvou a více různých druhů ocelí nebo i jiného kovu. Vrstvy jsou navzájem pevně spojeny, nejčastěji metodou kovářského svařování.

Po vybroušení, naleptání a vyleštění. Výroba nožů z Damascenské oceli je naší předností na tété stránce. Damaškové nože jsou esteticky a funkčně velmi kvalitní produkty vyráběné z damascénské oceli.


Tato ocel je výjimečná svou specifickou vnitřní strukturou, kde se střídají dvě či více vrstev různých druhů ocelí nebo jiných kovů. Jako druhá ocel je použita PMC (uhlík , chrom 1, křemík ), jež odolává méně leptání a je tak viditelná jako tmavá složka. Disponuje vysokou odolností proti opotřebení a korozi a houževnatostí. Dekorativní damascénská ocel.


Zajímavé jsou také damascénské oceli dekorativní, kde je prvořadým cílem efektní kresba na čepeli, zvýrazněná jejím naleptáním.

Krásných vzorů je možné dosáhnout tordováním, které také mění vlastnosti čepele, zejména pružnost. Vrcholem jsou mozaiky s motivy květin nebo zvířat. Prodej velmi kvalitních damaškových nožů. Kategorie: Lovecké nože , zavírací nože , nože pro běžné nošení, investiční (exkluzivní) nože. Termín damascénská ocel (podle syrského města Damašek, přes který byla dříve tato ocel zejména z Indie dovážena) označuje v současnosti obecně dva druhy ocelí, přičemž historický tzv.


Výroba luxusních nožů z damascénské (damaškové) oceli. K dodání jsou rybářské, myslivecké i vojenské nože. Tesáky, meče, nože pevné i zavíráky z damaškové i nerezové oceli. Unsubscribe from knivesmaker? Používá se také ocel Damasteel, což je švédská ocel vyráběná podobně jako jsou vyráběny obráběcí nože ze slinutých karbidů, tedy za využití metod práškové metalurgie.


Měkčí materiál přináší zase houževnatost čepele v ohybu, která však nedrží dobře ostří. Damascénská ocel přináší geniální řešení tohoto problému, kdy se skloubí vlastnosti obou materiálů. Nová technologie, kombinovaná se staletími prověřenou starou tradiční ruční kovářskou výrobou a inspirace starými.


Prodáváme nože , katany, manikůry a mnoho dalšího. Hledáte nůž s pevnou čepelí? Od finský nožů Puukko po skotské nože , od EDC nožů po lovecké a taktické nože , jednoduše si vyberte kategorii a najdete, co potřebujete.


Nože můžete také nakupovat podle svých oblíbených výrobců nožů, jako jsou Böker, Fox Cutlery, Cold Steel, Fällkniven a mnoho dalších.

Má větší obsah uhlíku než běžná ocel , tudíž se na povrchu tvoří charakteristický vzor, jedinečný pro každý nůž. Damascénská (někdy i damašková) ocel má název podle syrského Damašku. Ne však proto, že by ji tam vymysleli, ale proto, že ji v Damašku obchodníci často nakupovali. Damascenská ocel se vyznačuje nejen kvalitou materiálu ale hlavně svou charakteristickou strukturou vzoru.


Dovážela se nejčastěji z Indie. Detail čepele nože z damascenské oceli. Tvrdost čepele vyznačená na noži MC 63. Nůž je vyroben v Japonsku. U nás se používá označení HRC.


Pěkně zpracovaná střenka, vyrobená z březového dřeva. Fascinující damascénská ocel 3. Výsledné mechanické vlastnosti takového damaškového nože jsou tvrdost a odolnost proti opotřebení (vliv vysoceuhlíkové oceli) a zároveň odolnost proti přelomení (nízkouhlíková ocel ). Dýka vznikla v kooperaci mistrů: M. Kislinger - ocel damascénská uhlíkatá s niklem, Ing. Majan - šperkařské prvky, dekorace a L. Maďarič - design, kompozice.


Kombináciou rôznych druhov ocelí, dosiahneme oceľ, ktorá preberá najlepšie vlastnosti použitých.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky