čtvrtek 10. prosince 2020

Zapojení indukční varné desky

Podle připraveného manuálu však zvládnete připravit vše pro to, aby přivolaný odborník měl práci co nejsnazší. Indukční varná deska ohřívá potraviny pomocí magnetického pole. Sklokeramické varné desky s indukcí.


Před uvedením varné desky do provozu si pozorně pročtěte návod k obsluze a. Vestavná keramická indukční varná deska je určena pouze pro domácnosti.

Zapojení smí provést jen k tomu oprávněný odborník. Níže najdete výčet možných funkcí, které varné desky nabízejí. Některé z nich dnes mají indukční desky automaticky.


Před přichycením desky montážní sadou je někdy nutné nalepit těsnění na místo, kde se varná deska dotýká pracovní desky. Snad jediný problém, který by při usazení desky mohl nastat je, že jeden nebo dva rohy varné desky trochu vyčnívají nahoru. Princip funkce indukční varné desky 1. Zadní indukční varná plotýnka, levá 2. Přední indukční varná plotýnka, levá 4.

Při vaření využívají princip elektromagnetické indukce, díky čemuž nevzniká teplo v desce, ale přímo ve dnu nádoby. Snižují se tak tepelné ztráty a vaření je opravdu úsporné. Oproti klasickým elektrickým deskám navíc pracují indukční desky o poznání. Varné desky používají ke svému chodu dva typy energie – plyn a elektřinu. V kategorii elektrických pomocníků se dále rozlišují samotné elektrické desky a tzv.


Každý ze tří typů spotřebiče má samozřejmě své. Elektronický omezovač výkonu, konkrétní varné desky , Vám umožní tuto desku připojit k napětí 2V do okruhu se. Přestala fungovat, koupil jsem Electrolux, který má již pouze 4kabely a je určen k zapojení 400V 2L-1N, nemám tedy co napojit na šedivý kabel. Je zda ovšem i možnost zapojení na 220V, tedy jednu fázi, a to za určitých předpokladů.


Nejlepší indukční varné desky. Vybírat desku byste si také vy měli primárně podle toho, jaké funkce nabízí. V předcházejících letech patřil segment indukčních desek k výběrovému zboží určenému jen těm nejmovitějším zákazníkům. Dnes jejich ceny a ceny nádobí pro ně určeného poklesly natolik, že si je může pořídit každý.


Z varné desky vede pětidrát žlutozelená, modrá, hnědá, černá, šedá. Zdá se ale, že deska je na dvě fáze, v návodu je nakreslený šedý a modrý drát spojený. Elektrikář to zapojil na přívod tak, že zapojil všech pět drátů stejnou barvu na stejnou.

Trvejte na dodání schema zapojení , máte na něj nárok. Pokud je prodejce neochotný, pohrozte mu obchodní inspekcí. Jinou věcí je, že pokud nemá varná deska koncovku do zásuvky, měl by ji zapojovat člověk s oprávněním dle vyhlášky 5 a ten by to měl zapojit správně. Základem každé kuchyně je kvalitní varná deska, která výrazně přispěje k rychlému a snadnému vaření.


Navíc s co nejmenší spotřebou energie. Vyberte si přesně takovou, která odpovídá vašim představám – indukční , sklokeramickou, elektrickou, plynovou nebo kombinovanou. Neodborné zapojení může způsobit zkrat a poškodit spotřebič. Zajímavostí je, že některé exkluzivní indukční varné desky jsou opatřeny dokonce zabudovaným odsávačem par (digestoří).


Jak odstranit pískání indukční varné desky pří fázovém stmívání světel? Nad varným ostrovem je umístěno několik halogenek na 12V s napájecím zdrojem stmívaným klasickou fázovou regulací. Zde zřejmě dvě a dvě varné zóny. Teď jsem si všimnul, že píšu o zdrojích, měl jsem zato, že se jedná o indukci.


Ale pokud ne, tak princip je stejný. Bosch varné indukční desky disponují praktickými funkcemi, jako jsou DirectSelect Premium, jež umožňuje přímý a jednoduchý výběr varné zóny, nebo PowerBoost, díky které lze zkrátit dobu uvedení vody do varu až o. Využívají technologii přenášející energii přímo do magnetického dna nádobí, takže jsou energeticky velmi účinné a rychlé. Máme dokonce i přenosnou indukční varnou desku, kterou lze snadno přemístit.


Naše indukční varné desky sice ještě nedokážou zázraky, ale ve srovnání s konvenčními varnými deskami se přesto dokážou pořádně blýsknout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky