Broušení nožů a nůžek, pil. Aniž bychom chtěli nějak zabíhat do detailů, k broušení keramických nožů je potřeba využívat tvrdší nerost, než je oxid zirkoničitý, zvaný též korun nebo česky smirek (smirkovým papírem bez problému obrousíme železo, pro porovnání). Brousky pro ostření keramických nožů tedy využívají diamantový prášek.
Diamantový brousek lze použít pro ostření všech typů nožů , včetně keramických a titanových nožů a nožů z uhlíkové a nere-zavějící oceli. Součástí brousku je stojánek, na který by měl být nůž položen.
Stojánek zajistí správný úhel ostření. Jeho jedinečná konstrukce usnadní jeho použití a díky malé. Schovávají malé rotující brusné kotoučky, kterými nůž jednoduše protáhnete. Jsou vhodnější pro broušení keramických nožů , protože nevyvíjejí boční tlak na jejich křehkou čepel. Jednak musí mít diamantové kotoučky, jiné materiály nejsou dost tvrdé, a ne všechny elektrické diamantové.
Pro tyto účely použijte například tekuté mýdlo (v případě keramických brousků), petrolej či speciální brusné oleje. Na diamantové brousky a hrubé kameny doporučuji vodu. Pro hrubé nabroušení se používá brousek s ostrými, rychle ubírajícími zrny.
Nejběžnějším materiálem je. Keramické nože se brousí diamantovým brouskem. Lze jej použít pro ostření všech typů nožů , včetně keramických a titanových nožů a nožů z uhlíkové a nere-zavějící oceli. Ostrost si zajistíte již. Diamantový brousek, který je k broušení keramických nožů zdaleka nejvhodnější a doporučují jej i samotní výrobci, zakoupíte v ceně od 2Kč.
Způsob, jak se zcela broušení nožů vyhnout, je pořízení keramických nožů. Běžné domácí ostřiče keramické nože nenabrousí. Provádím broušení nožů , nůžek, keramických nožů , pilových řetězů, pilových kotoučů, mlýnků na maso, nářezáků, (domácí kráječe).
Dále provádím opravy poškozených nožů například: ulomené špičky. V oblasti keramických nožů se udála malá revoluce. Jak jistě víte, keramické nože není možné brousit doma. Tedy přesněji řečeno až do teď to možné nebylo.
Světový leader v oblasti keramických nožů však přišel s novinkou, která to navždy změní. Kyocera totiž představila přístroj na domácí broušení. Při ostření keramických nožů je nutné přesně dodržovat zvláštní postup uvedený v konkrétním návodu od výrobce.
Způsob obtahování prováděný profesionálem.
Ocílka má na konci zábranu zvanou gard. Uchopte ocílku tak, že gar umístěný na okraji rukojeti. Dokonale vyvážený Santoku nůž a velmi univerzální nůž na zeleninu - kované z jednoho kusu kvalitní oceli. Ergonomický design rukojeti vypracován ve spolupráci s profesionálními kuchaři. K nožem je v sadě také dvoustupňová bruska.
Elektrický diamantový brousek určený k broušení ocelových i keramických nožů. U brusných čelistí lze nastavit úhel brusu, tímto způsobem docílíme vždy stejného výsledku.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.