Světe div se, labneh se připravuje úplně stejně jako domácí čerstvý krémový sýr z jogurtu. Jak vyrobit krémový sýr. Stejně jako u receptu na sýr domácí polotvrdý je třeba nejprve dát mléko do hrnce a buď pasterizovat na max. C nebo nepasterizovat, což jsem udělala já.
Já na tento čerstvý polotvrdý sýr použila teplotu st. Smíchejte všechny ingredience aby tvořily tekutý krém.
Můžete jej mírně osolit, přidat bylinky nebo česnak, ale sýr bude skvělý i tak, jak je. Připravte si cedník a misku nebo kastrol. Vyrobte si neuvěřitelně lahodný sýr , který obsahuje jen přírodní látky a žádné chemické nesmysly.
Sýry, které kupujeme v obchodě často nejsou ani sýry. Přitom pro zdraví jsou kvalitní sýry kvůli velkému obsahu vápníku velmi důležité. Ahoj, já jsem Tomik a vítám tě u mého dalšího videa. V dnešním dalším videu jsem si pro vás připravil videorecept o tom, jak si vyrobit domácí sýr.
Doufám, že se ti video bude. Domácí sýr krok za krokem až l mléka (neupravené domácí ) zahřejte na °C a po zchladnutí na °C vmíchejte jeden kelímek dobré zakysané smetany (podle dostupných zdrojů provádí s mlékem autorka ne pasterizaci, ale thermizaci, kde by se podle pravidel vysoká teplota měla udržovat po dobu minut - pozn. redakce - vyzkoušejte sami).
Jde o velmi populární domácí výrobu a jejich měkký čerstvý sýr vyráběný z jogurtu je proslulý. V Libanonu ho ale v plátýnku zavěšují a nechávají vykapat v prostoru. Skladuje se na chladném místě a vydrží čerstvý zhruba týden. Snazšímu vyklopení sýra z pevné formy (miska, hrneček) pomůžeme tím, že si formu vyložíme potravinářskou folií, nebo použijeme silikonovou formu, která je pružná a sýr z ní jde vyklopit velice snadno. Polotvrdý domácí sýr z tvarohu podáváme s chlebem či pečivem podle chuti.
Už Vás nudí domácí lučina? Zkuste tento podobně na přípravu nenáročný čerstvý sýr. Mléko zahřejeme na stupňů a odstavíme. Za stálého míchání pomalu přiléváme citrónovou šťávu (množství je přibližně ze citrónů). Recept od Tescoma kuchyně.
Místo citrónové šťávy lze použít 50ml vinného octa. V malém čistém kastrůlku přiveďte k varu ml vody. Vypněte a nechte zcela vychladnout. Vmíchejte syřidlo a dejte stranou. V jiném hrnci zahřívejte mléko.
Tématické fráze: krémový sýr čerstvý sýr domácí krémový sýr čerstvý sýr recept co je krémový sýr domácí čerstvý sýr domácí sýr domácí smradlavý sýr z tvarohu výroba čerstvého sýru výroba čerstvého sýra domácí krémový sýr recept domácí výroba čerstvého sýru jak udelat cerstvy syr domácí sýr. Bananovy zakusek - domaci rychlovka. Nakládané sýry v bylinkách.
Domací tofu - základní recept.
Sýry se kdysi běžně připravovaly doma, dnes přibývá lidí, kteří si čas od času obohatí jídelníček vlastnoručním výrobkem. Pro začátek si připravte jednoduchý čerstvý sýr , poté si troufněte na složitější. Nabízíme návody pro sýraře začátečníky i pokročilé. Dobře připravený Čerstvý sýr je lahůdka, kterou můžeme konzumovat okamžitě po výrobě. Výborný je čistě jako přírodní nebo dochucený bylinkami či kořením, ale i na sladko.
To jsou různé obměny, jak ho využít. Vyrobit si domácí uzený sýr není žádná velká věda. Nechejte se inspirovat našimi vyzkoušenými kombinacemi nebo si vymyslete své vlastní.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.