Mouku na Dubecku už před více než 1lety mleli naši prapradědové, v tradici pokračujeme i my. Dlouhá léta praxe a tajemství správného mletí využíváme na výrobu mouky dodnes. Specializujeme se na mletí žitné mouky chlebové, výražkové, celozrnné, vyrábíme žitnou trhanku, otruby, to vše do pekáren i pro domácí pečení.
Již více než let se rakouská firma KoMo zabývá výrobou kamenných ručních a elektrických mlýnků na obilí, díky kterým získáte celozrnnou mouku zaručeně čerstvou a umletou mezi kameny. Taková čerstvě umletá mouka krásně voní, skvěle chutná a jsou v ní zachovány všechny živiny i kvalitní nenasycené mastné. MLÝN JEDNÁ SE O NEJMODERNĚJŠÍ, PLNĚ AUTOMATIZOVANOU MLÝNSKOU TECHNOLOGII ZPRACOVÁNÍ OBILOVIN A PSEUDOOBILOVIN, KTERÁ DÍKY SVÉMU MLECÍMU ZAŘÍZENÍ ZAJIŠŤUJE VELMI JEMNÉ MLETÍ MOUK VČETNĚ CELOZRNNÝCH S GRANULACÍ 1MIKROMETRŮ.
Dbáme na nejvyšší kvalitu vstupních surovin, vyrovnanou stabilitu meziproduktů a finální kvalitu hotových výrobků. Tento standard si držíme již dlouhá léta. Díky tomu je naše mouka jasnou volbou pro mnohé pekaře.
Mlýn má velmi dlouho historii, jejíž počátky sahají až do doby mezi první a druhou polovinou 16. Nyní je ve vlastnictví rodiny Dubských. Jako jediní v celé České Republice se pyšní tím, že melou konopnou mouku. Mlýn Věrovany má stoletou tradici a zabývá se mletím pšenice.
Předností tohoto mlýna je zavedená značka kvality mouky z Věrovan, kterou zná většina kuchařek na Moravě.
Mlýn Slatinice – dva mlýny pod jednou střechou. V areálu mlýna Slatinice se nachází hned dva mlýny, které dokáží za hodin vyprodukovat 1tun mouky. Jedná se o pšeničný a žitný mlýn. Zákazníkům proto můžeme nabídnout celý sortiment jak pšeničných tak i žitných výrobků. Zajišťujeme komplexní servis pro stávající, ale i nové zákazníky bez ohledu na jejich velikost.
Spokojenost zákazníka je pro nás stěžejní pro udržení dlouhodobé spolupráce. Společně se zákazníky se podílíme na vývoji nových výrobků a na zlepšení kvality stávající výroby. Vodní mlýn Huť v Praze na Čertovce Větrné mlýny ve Španělsku Mlýn je budova a technologické zařízení, sloužící k mletí obilí na mouku a ostatní produkty nebo k mletí rudy ( kulový mlýn ), popřípadě jiných potravinářských či průmyslových surovin. Prodejna ve mlýně nabízí široký sortiment potřeb pro domácí pekaře a cukráře.
Velmi oblíbené jsou chlebové mouky, které jsou vyráběny v místním mlýně s dlouholetou tradicí. Proces mletí zrna na mouku je složitý Proces výroby mouky je poměrně složitý, avšak není potřeba příliš lidské práce. Vše je automatizované, na směně máme dva mlynáře,“ sděluje ředitel mlýna. Než se ale naloží vyrobená mouka na nákladní auta, ještě to nějaký čas trvá. Po odležení jde obilí opět na.
Kojetínskou mouku vyrábíme v malebném hanáckém městečku Kojetín – v mlýně, který zde stojí už po stovky let. Hezký den, já to rozepsala u prvního el. Ani soju a špatně jde velmi tučný oves.
Na obilí je nutné ptát se místních zemědělců, případně se.
Můj děda se po požáru rozhodl mlýn postavit na přístupnějším místě u silnice. Bylo mu pouhých let. Samotní pekaři však tuto mouku velmi často mísí s žitnou chlebovou či pšeničnou chlebovou moukou, chléb je pak více objemný. Již 4let se v čistém přírodním prostředí jižních Čech, na soutoku řek Lužnice a Nežárky, mele velice kvalitní mouka z jakostní pšenice zejména od místních farmářů.
Takový mlýn má doma můj strýc už hodně dlouho (jestě má dřevěnou řemenici na plochý řemen) a šrotoval na něm obilí. Na jeho místě postavil pan Josef Sajdl mlýn nový v současné podobě. Postupně mlýn doplnil dvěma katry na řezání dřeva. Starší, dřevěný katr se dochoval dodnes.
Sypká směs na muffiny s grapefruitovými kostičkami. Dva druhy, světlá nebo kakaová. Součástí balení je sypká směs, grapefruitové kostičky a papírové košíčky na pečení.
Platí do vyprodání zásob.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.