Sous vide v současné době nabývá na popularitě díky domácím kuchařům, avšak profesionální kuchaři a pětihvězdičkové restaurace na něj spoléhají celá desetiletí. Jedná se o poměrně jednoduchý způsob vaření, který můžete doma použít ke zlepšení svého oblíbeného jídla, k překonání stresu z vaření při snahách o dosažení požadovaného propečení. Ač vám název technologie sous vide zní jakkoli odborně, vzdáleně, komplikovaně a jakoby francouzsky, máte pravdu. Jestliže sous vide znáte zatím pouze z doslechu, ale zajímá vás a chtěli byste do jeho tajů proniknout, naučit se vskutku jednoduché technice s brilantními (g)astronomickými výsledky, za které se dostávají Michelinské hvězdy, čtěte dále.
Právě proto, že se ze sous-vide dělá taková věda, málokdo si troufne vyzkoušet tuto metodu doma. Ceny profesionálního vybavení jsou totiž dost vysoké.
Dvacet tisíc korun za vodní lázeň, která dokáže udržet stanovenou teplotu, tisíc za vakuovačku. Steak is one of the most popular foods for first-time sous vide enthusiasts to cook, and with good reason. It takes all of the guesswork out of the process, delivering steaks that are cooked perfectly to precisely the temperature you like, each and every time. This complete guide will show you how to get there.
Sous vide je kuhanje v plastiki, a zato s ”plastično hrano” nima čisto nič skupnega! Sous vide način kuhanja je do živil najbolj prijazna kuharska tehnika! Temperatura je dosti nižja kot pri kuhanju in pečenju, hkrati pa je natančno kontrolirana. Nič ni izsušeno, prepečeno, premalo kuhano, vse tekočine in hranilne.
Najbolj preprosto in najbolj sigurno.
Losos je pri stopinjah le topel, omaka gribiche je hladna že po. Sous-vide V DOMÁCNOSTI - Pripravite si skvelé jedlo aj doma. Sous vide is one of the hottest crazes in cooking today, using hot water to cook meats and vegetables at constant, low temperatures, with tender.
Although some people say sous vide is easy. Je navíc šetrné, takže v nich zanechá vitamíny a minerály. Chystáte se doma proniknout do neobjevených tajů kuchyně nebo obohatit nabídku ve své restauraci o delikatesy, které jen tak někdo nemá?
Sous Vide je varenie pri nízkej teplote vo vákuú. Pomocou vodného kúpeľa vákuovačky a vákuových sáčkov pripravíte to najšťavnejšie a najmäkšie mäso. Iba zvolíte požadovanú teplotu a čas a odmenou vám bude perfektný výsledok, z ktorého budete nadšení. Počasni kuhalnik namestite na želeno temperaturo in čas kuhanja. Ko se voda segreje, vas kuhalnik opozori s piskom.
Zdaj je čas, da živilo, zavakuumirano v kakovostno vakuumsko vrečko, položite v lonec. Pro jednoduchý přístroj připomínající „dámskou kulmu na vlasy“ Vám postačí velký hrnec s minimální hloubkou 1mm, pro cca litrů vody. Po uvedení přístroje do provozu nastavíte požadovanou teplotu a dobu přípravy suroviny.
A když vám recept připraví známý šéfkuchař, je ještě lepší! Připravte si doma skvělé burgery podle Zdeňka Polreicha. V čem spočívá vaření metodou sous - vide ? Sous - Vide Stick jednoduše pomocí klipu upevníte na okraj nádoby.
Sous - vide je způsob pomalého vaření masa, ale i dalších potravin ve vakuu. Ty zůstávají šťavnatější a zachovávají si více chutí, než při běžných úpravách. Potraviny se vaří ve speciálních vakuových sáčcích při nízké teplotě.
Podívejte se, co vše si můžete.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.