Jak náš sušička ovoce test ukázal, v drtivě většině obchodů narazíte na sušárny s plastovou konstrukcí. Plast je lehký, trvanlivý a hodně vydrží. Nižší výrobní náklady se pak promítají do konečné ceny spotřebiče, což jako zákazníci poznáte na ušetřených korunách.
Sušičky potravin nejsou pouze výstřelkem moderní doby. Jedná se o nejstarší způsob, jak uchovávat potraviny bez větší ztráty vitamínů a živin.
Na co vše se dá sušička potravin využít, jak na sušení masa, abyste si vychutnali pravé domácí jerky a jaké přední značky je vyrábějí? Sušička na ovoce Rommelsbacher DA 7je kulaté konstrukce v neprůhledném provedení. Zajímavé je umístění motoru pro tvorbu a rozvod horkého vzduchu, které není umístěno jako u většiny zařízení vespo ale naopak ho najdeme na vrchu sušičky. Podle čeho jsme sušičky vybrali? Předně podle recenze sušiček ovoce samotných zákazníků, dále podle výsledků testů renomovaných institucí a časopisů jako je např.
Test, a samozřejmě i podle našich postřehů a zkušeností. Která sušička ovoce je vítěz testu?
Testy sušiček ovoce (potravin) – vítěz testu nejlepší sušička na ovoce. Hledáte, která sušička ovoce je vítězem testu. Přečtěte si hodnocení nejlepších sušiček ovoce (potravin) dle německého Testberichte. Sušička ovoce má mnohdy také nastavitelnou výšku sít, což se hodí například při sušení rajčat, které se nekrájejí na kolečka, nýbrž na měsíčky. Jaká je spotřeba elektrické energie sušičky na ovoce ? Poběží sušička na ovoce párkrát do roka, nebo tušíte, že se u vás nezastaví?
Sušička prádla je v dnešní uspěchané době nezbytná pro velkou část domácností. Jednak ne každý má prostor, na kterém by mohl vyprané prádlo sušit, a pak také ne každý má čas zdržovat se jeho věšením na šňůru nebo rozkládáním sušáků. Není proto překvapivé, že sušička na ovoce a potraviny tvoří nezbytnou výbavu vyznavačů RAW stravy, při které nejsou (nebo jen minimálně) potraviny tepelně upravovány. Na druhou stranu je dobré vždy pamatovat na budoucí provozní náklady, díky kterým se může vyšší pořizovací cena nakonec srovnat. Léto je v plném proudu a nejen na zahrádkách dozrává úroda.
Ovoce , zelenina, houby, bylinky a další přebytky ze sklizně se dají na zimní období uchovávat mnoha způsoby. Mohou se zamrazit či zpracovat zavařováním, jedná se však o způsoby náročné na čas či prostor. Obvykle je množství limitováno místem v mrazáku.
Pro jeho nejsnadnější uskladnění používáme sušičky ovoce , které často známe také jako sušičky potravin (mimo ovoce lze sušit například houby, bylinky apod.).
No tak ted jsem si četla recenze na heuréce o té Bielmeir, prý se lepí ovoce na ty plata, a pomalu suší (právě kvůli tomu, že plata nejsou děrovaná), a prý dole suší víc než na hoře. Máš s tím také takovou zkušenost? Sušička má pojistku proti přehřátí, lze na ní regulovat různé teploty ve velkém rozmezí a díky tichému chodu vás nebude rušit ani v noci. Vzhledem k ceně je vcelku v pořádku, že nemá funkci automatického vypnutí a nedisponuje ani časovačem. Sušička ovoce vám nasbírané ovoce a zeleninu promění ve zdravou alternativu pamlsků a pomůže je uchovat na pozdější dobu.
Nejlepší sušička ovoce pro běžné domácí sušení by měla mít alespoň sít na sušení. Na pravidelné sušení velkého množství potravin již doporučujeme sušičku s alespoň patry. Navíc se sušením zabrání rozvoji různých mikrobů, kteří by ovoce kazili. Pokud budete ovoce nebo zeleninu sušit při nízkých teplotách ideálně kolem 40°C, uchováte v něm co největší množství vitamínů, minerálů a vlákniny. Věcička, která nám dokáže dokonale vysušit ovoce i zeleninu k následnému dlouhodobému uchování (vysušené ovoce vydrží i několik měsíců).
Velmi šetrný způsob sušení zajistí, že v potravinách je dokonale uchována chuť, vůně a také více jak vitamínů, minerálů a nutričních hodnot. Infračervené sušičky na ovoce a zeleninu jsou dobré. Na trhu je málo výrobců, ale výběr dobrého modelu je poměrně obtížný. Chcete-li porozumět infračerveným sušičkám, je třeba zvážit nejpopulárnější modely a stačí získat recenze od spotřebitelů. Tato sušička (nejen) ovoce je vhodná pro všechny, kteří se v sušení potravin skutečně vyžívají.
Stejně tak dobře ji můžou využít i milovníci RAW stravy, domácích jogurtů i těstovin nebo třeba ti, co zkrátka nechtějí na rozpékání pečiva rozehřívat troubu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.