Co myslíte, jsou na pečení lepší silikonové nebo kovové formy ? Každá má jistě něco do sebe, proto má TESCOMA obě varianty v mnoha oblíbených tvarech a pro každý typ moučníku. Pro tyto účely nabízíme řadu šikovných formiček na pečení, které vám práci ještě více zpříjemní. Doplňte si své vybavení na pečení!
Prohlédněte si náš sortiment výrobků – máme plechy, válečky a formy na dorty různých tvarů a velikostí, takže když se pustíte do výroby úžasných výtvorů, budete plně vybavení – a nic vás už nezastaví!
Díky tomu vyklopíte dort z formy vždy naprosto dokonale a snadno. Ve formách můžete klasicky péct a nebo vyrábět nadýchané suflé v páře, stačí formu vystlat kouskem alobalu nebo pečícího papíru. Na jeho přípravu se nejčastěji používá čokoláda, může se ale využít i ovoce, smetana a různé další ingredience. Suflé může být teplé i mražené.
Na přípravu suflé se používají zapékací formy , vhodné jsou i porcelánové, keramické, případně i skleněné hrnky nebo misky s rovnými stěnami. Keramika nesnáší rychlé teplotní změny a formy je tedy nutné vkládat do studené nebo jen mírně předehřáté trouby. Mezi formou a dnem trouby musí při pečení proudit vzduch a tak se formy vždy pokládají na mřížku.
Maximální teplota v troubě při pečení se.
Pozor na teplotní šoky, nepřilévat do rozehřáté kameniny studenější tekutinu. Před použitím v troubě, mikrovlnné troubě nebo grilu odstraňte z výrobku všechny samolepky. Pro přípravu všech druhů dezertů jsme pro Vás připravili širokou nabídku forem a formiček na pečení. Vyberte si z nabídky silikonových forem na pečení, které mají prakticky neomezenou životnost a jsou propracované do těch nejmenších detailů, nebo volte formy s teflonovým povrchem, s výbornou tepelnou vodivostí, pro rovnoměrné propečení. Recepty na domácí suflé - všechny potřebné suroviny, postup přípravy, více variant receptů, ze kterých můžete snadno vybrat ten pravý.
Důležité je také, že dvířka. Bílky ušleháme v robotu se špetkou soli na tuhý sníh. Pokud by se dal nějaký dezert nazvat vášnivým, byly by to jistě tyto dekadentní, hořko-sladké, čokoládové fondanty s tekutým horkým srdcem. Formy na suflé mají rovný vysoký okraj. Vyčarujete je za malou chvilku, ale i tak mám ještě pár triků, jak si trochu usnadnit život.
Stále více oblíbené jsou formy silikonové, a různé jsou už i dortové formy. Materiály a technologie umožňují výrobcům neustále rozšiřovat nabídku a tak původní jednoduché kulaté nebo hranaté formy nahrazují mnohem. Krémem naplníme cukrářský pytlík a plníme formy (například na muffiny), které nejdříve vyplníme kusem pečicího papíru, aby se krém nepřipekl ke stranám. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C jen 9-minut, čokoláda uvnitř tak zůstane tekutá. Pokud nemáte speciální formičky na suflé , tak použíjte formu na.
Připravte si zapékací formy na čokoládové suflé. Vymažte je a vysypte moukou.
Oddělte žloutky a bílky. Z bílků si připravte pevný sníh. Do ušlehaných žloutků poté postupně vmíchejte rozpuštěnou. Je nenáročný na přípravu, ale trochu náročnější na pečení.
Správně upečené soufflé má mít tekutý vnitřek tak akorát. I když se vám třeba nepovede napoprvé, nezoufejte. Přepečené soufflé (bábovičku) ozdobte, snězte a zkuste ji připravit znovu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.