středa 27. září 2017

Pečení chleba ve formě

Tématické fráze: chleba peceny ve forme recept chléb peceny ve forme chleba pečený ve formě recept na žitný chléb pečeny v troubě chlaba domacidomaci peceny ve forme chléb pečený ve formě recept pšeničnožitný pečení chleba peceni chleba ve forme zitny chleba pečený v troubě pšeničnožitný na pečení chleba pečeny. Ve druhém kroku můžete začít kombinovat i mouku, kterou do těsta přidáváte v sypké formě (ne ve formě kvásku), a postupně si najít, co je pro vás vhodné. Moje žena už nějakej čas peče chleba doma, je moc dobrej ale jak jsi někde psal je to taková buchta co chutná jako chleba. Nedělá bochník ale peče to ve formě.


Tvuj postum mě vážně nadchnul a tak jsem se rozhodl že to taky zkusím , ale názorná ukázka je samozřejmě nejlepší.

A hlavně by mě zajímalo jak ho upéct v peci. Děkuju za pochvalu:) Ve FB skupině někdo takto chleba pekl, s hutností by neměl být problém, někdy také nechávám chleba ve formě péct v nerozehřáté troubě. Dospod dejte papír, rovnou v něm můžete nechat chleba nechat dokynout a pečte.


Pro pečení domácího chleba je v první řadě nutná chuť, čas a klid. Navíc, což je u nás hodně důležité, nemusíme dolů z kopce, nikam do obchodu a je doma čerstvý chléb. Není to buchta, což nás poslední dobou na kupovaných chlebech docela štve a příchuť je vždycky podle libosti.


Je to zase něco za něco.

Návod na pečení kvasového chleba. Kváskový chléb upéct doma? Od výroby kvásku až po návod na lesklou kůrku. Jak správně založit kvásek a jak vyrobit.


Silikonová forma na pečení chleba má tu výhodu, že je lehká, žáruvzdorná, nepohlcuje pachy a pečivo z ní po upečení pohodlně vyklopíte. Formu můžete po pečení klidně strčit do myčky. V keramické formě na pečení chleba zase máte jistotu, že teplo bude rozváděno po celé ploše formy.


Keramické formy jsou velmi. Pečení a zapaření trouby. Chleba ve formě vsaďte na kámen do trouby.


V ochraných rukavicích, s obličejem co nejdál od trouby, chrstněte hrnek horké vody do zapařovací nádoby. Troubu okamžitě zavřete. Stáhněte teplotu na 220°C.


Ihned se začne tvořit pára a pecen začne rychle růst. Stav těsně před vložením do trouby.

Předehřejte troubu na 2°C a na dno trouby vložte nerezovou misku (nebo podobnou nádobu) s horkou vodou. Zvýšená vlhkost je pro pečení chleba velmi vhodná. Vložte formu s nakynutým chlebem do trouby a pečte až minut. Péct první chleba ve formě , pečení v ošatce je o dost složitější.


Použít žitnou mouku jenom na krmení kvasu, do těsta dát jenom pšeničnou nebo špaldovou mouku, těsto se potom lépe zpracovává. Až bude téměř nakynuto pečení má více možností - do rozpálené trouby na 230°C dáme bez víka - poklopu - poklice a pod to vložíme kastrůlek s horkou vodou pro páru. Zaoblený tvar je identický s tradičními keramickými troubami na pečení chleba.


Tento tvar ve spolupráci s inovativní keramikou zajistí, že Váš chléb bude mít odpovídající vlhkost během pečení. Domácí pekárna chleba Domácí pekárna chleba s plně automatickým provozem Plně automatická příprava ve všech fázích (hnětení, kynutí, pečení ) Vhodná pro přípravu chleba , toustového chleba , dortových korpusů, džemů, těsta na pizzu, bagety, rohlíky, preclíky, koblihy, těstoviny atp. Speciální program pro vaření.


Když je trouba dostatečně vyhřátá, rychle vyndejte pekáč z trouby, překlopte do něj bochník, přiklopte poklicí a dejte zpátky do trouby na minut péct. Prasklina ve spodní části po obvodu chleba : Plech byl málo zahřátý nebo je příliš tenký – plech je nutno rozpálit na vysokou teplotu, pokud máme příliš tenký plech, který se rychle ochladí při vsazení chleba , je třeba použít jiný plech, pečicí kámen nebo péct v nádobě. Forma na pečení chleba Emile Henry, oválná, granátová. Není nic nad doma upečený, voňavý chleba !

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky